Buna ziua!
La 3 Asociatii de Proprietari,femeia de servici are 3 contracte de munca cu 3,3 si respectiv 2 ore
!Toate contractele insumeaza 8 ore! Poate beneficia de cei 300 lei neimpozabili? Multumesc!
3 contracte salariul minim
Re: 3 contracte salariul minim
daca are 3700lei (adica minumul) la un contract se acorda 300lei neimpozabili, nu se calculeaza cumulat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
La contractul de munca cu timp partial, chiar daca are salariu minim pe economie, nu va beneficia de cei 300 neimpozabili, nu? Daca nu am dreptate, accept alte pareri argumentate.
Așa este, nu beneficiază. Argumentul e textul legii. Mai exact art. LXXIII. din OUG 115/2023 actualizat.
"(1) Prin derogare de la prevederile art. 78, art. 139 alin. (1), art. 140, art. 157 alin. (1) și ale art. 2204 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, în cazul salariaților care desfășoară activitate în baza contractului individual de muncă, încadrați cu normă întreagă, la locul unde se află funcția de bază, nu se datorează impozit pe venit și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii suma de 300 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:"
Așadar
1. să fie contract individual de muncă
2. să fie la funcția de bază
3. să fie pentru normă întreagă.
"(1) Prin derogare de la prevederile art. 78, art. 139 alin. (1), art. 140, art. 157 alin. (1) și ale art. 2204 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, în cazul salariaților care desfășoară activitate în baza contractului individual de muncă, încadrați cu normă întreagă, la locul unde se află funcția de bază, nu se datorează impozit pe venit și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii suma de 300 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:"
Așadar
1. să fie contract individual de muncă
2. să fie la funcția de bază
3. să fie pentru normă întreagă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.