Multumesc "balazse "
Concluzie :
Se pare ca au mai fost pareri ca ar trebui minuta introdusa linga contractul generat de saga si pina la urma cine vrea o foloseste iar cine nu , e treaba lui .
Un mic ajutor de la saga nu ar fi stricat si asa am fi scapat unii de munca prin generarea pachetului complet ( minuta + ctr ) , mai raman unii pe care nu ii intereseaza acum insa vedem in viitor .
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopic.php?f=9&t=49961
Inspectia Muncii a dat un Punct de vedere pt.aplicarea Ordinului MMPS 585/2021 in 24.08.2021 catre toate Inspectoratele Teritoriale de Munca in care precizeaza ca "acest act normativ este o lege civila, astfel ca se aplica numai pentru viitor, respectiv de la data intrarii in vigoare, 19 iulie 2021". Ref.la pct.F si M, se precizeaza : "contractele individuale de munca intocmite incepand cu data de 19 iulie 2021 vor contine obligatoriu si aceste mentiune.Informarea salariatilor care au contracte de munca active la data intrarii in vigoare a Ordinului MMPS nr.585/2021 se va realiza in conformitate cu procedurile interne existente la nivelul angajatorului si cu regulamentul intern."
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopic.php?f=12&t=32655
" Cu tot respectul din partea mea pentru stabul SAGA !
As fi recunoscator- si cred,ca mai multi dintre noi - sa introduceti si Minuta de informare (ca si CIM,Act ad. etc.)
Inca o data:jos palaria in fata Voastra ! "
Codul muncii art.17 alin 1 si 4
Art. 17
(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(2) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.
(3) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
a) identitatea părţilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, precum şi fişa postului, cu specificarea atribuţiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmează să îşi producă efectele;
h) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
i) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
j) condiţiile de acordare a preavizului de către părţile contractante şi durata acestuia;
k) salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
m) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condiţiile de muncă ale salariatului;
n) durata perioadei de probă.
(4) Elementele din informarea prevăzută la alin. (3) trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă.
Solutia
O incepe septimiuv si gheorghei642 insa punctul pe i il pune csedoa
" '"Minuta" mea arată cam așa: "Am fost informat asupra clauzelor (CIM;AI; etc) și am primit un exemplar." și apare jos lângă semnătura angajatului pe toate contractele acte adiționale, nimeni nu a mai îndrăznit sa ma mai întrebe de minuta informare e.t.c. "
Saga ...poate actualiza modelul pt ctr ca sa impace pe toata lumea .
Contracte de munca
Re: Contracte de munca
@pirvanescuv : .. probleme dom'le ? ... de 9 ori sa "Multumesc "balazse " Concluzie :" .. e cam exagerat ! Recunoaste infrangerea !