E-TRANSPORT
-
Re: E-TRANSPORT
Salutare!
In RO e-transport se declara toate achizitiile/vanzarile intracomunitare transportate terestru, nu doar cele de bunuri cu risc fiscal ridicat?
In RO e-transport se declara toate achizitiile/vanzarile intracomunitare transportate terestru, nu doar cele de bunuri cu risc fiscal ridicat?
-
va rog...un raspuns?
Da! La AIC declaram numai daca produsele vin direct la firma noastra. Daca merg intai intr-un depozit inainte de a ajunge la firma nu avem obligatia sa declaram.
-
daca produsele se achizitioneaza si transporta prin curierat cu avionul dintr-o tara UE in Romania, nu sunt produse cu risc fiscal ridicat si nu depasesc 15 de kg dar ca valoare depasesc 2000 de euro.
In cazul acesta se mai declara?
In cazul acesta se mai declara?
NU, doar cele transportare rutier.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua! Am un client cu o firma mica de transport. El colaboreaza cu o firma mare, pentru care efectueaza servicii de transport (adica firma A presteaza servicii de transport catre societatea B - adica transporta marfurile societatii B la clientii societatii B). In acest caz cine trebuie sa solicite codul UIT, firma A sau firma B?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
-
Buna seara.Am o problema f.mare cu E transport.Societate transport a chizitionat un cap tractor din Olanda(fabrica).A ajuns acum in vama si ii cer cod UIT.Cap tractor nou,neinmatriculat inca in RO,FARA marfa.Credeti ca au dreptate sa ceara asa ceva.Practic este adus din fabrica la sediul societatii.Multumesc
La cum e formulat acum e cumva neclar. Că e autopropulsat nu transportat de un mijloc de transport rutier. Dacă ar fi adus pe platformă da. Fiind autopropulsat eu zic că nu are nevoie de UIT.
-
Multumesc.Asa am crezut si eu ca nu este necesar pt.ca nu e marfa si este luat si in leasing.Nu am reusit sa ma inteleg cu ei si am am inregistrat transportul pt.ca m-au amenintat cu confiscarea bunului adica 110000 eur.E bine sa se stie ca la cumpararea unui auto din UE este necesara obtinerea codului chiar daca nu este marfa.Mai bine sa fie in plus decat sa se ajunga la amenda si confiscare.Inca o Lg.in care unii inteleg ce trebui si altii ce vor.
Nu e vorba de marfă aici. E vorba de principiu. Principiul spune că e vorba de bunuri transportate cu mijloace de transport. Adică să existe un bun și un mijloc de transport care să-l transporte. Nu să fie autopropulsat. Că e stupid.
-
Buna ziua,
Am un import din China ajuns in Germania unde s-a efectuat si finalizat importul. Marfa este in vama din Hamburg si trebuie transportata rutier in Bacau.
Pentru codul UIT va rog frumos sa mi spuneti ce completez la:
-tip operatiune
-loc incarcare
Eu l-as fi catalogat ca si import la operatiune dar nu-mi apare furnizorul din China asa ca am trecut cod 30. (transport pe terit national - achizitie TTN)
De asemenea locul de incarcare va fi trecut China sau Germania vama Hamburg?
Multumesc mult pentru raspunsuri
Am un import din China ajuns in Germania unde s-a efectuat si finalizat importul. Marfa este in vama din Hamburg si trebuie transportata rutier in Bacau.
Pentru codul UIT va rog frumos sa mi spuneti ce completez la:
-tip operatiune
-loc incarcare
Eu l-as fi catalogat ca si import la operatiune dar nu-mi apare furnizorul din China asa ca am trecut cod 30. (transport pe terit national - achizitie TTN)
De asemenea locul de incarcare va fi trecut China sau Germania vama Hamburg?
Multumesc mult pentru raspunsuri
-
In sistemul RO e-Transport se declară transportul bunurilor provenite din import de la locul de import şi până la locul de descărcare situat pe teritoriul naţional. În situația expusă, apreciem că, dacă formalitățile vamale de import se efectuează la biroul vamal intrare in Romania, este necesar ca transportul să fie declarat în sistemul RO e-Transport de către beneficiarul bunurilor importate, pe ruta de la locul de import la locul de descărcare a bunurilor.
Buna ziua,
am urmarit filmuletul video referitor la e-transport insa am probleme la pasii 3/4. Avem transportul sosit insa nu imi apare Coloana cu dropdown TIP CONFIRMARE dupa Stare.

Aveti idee de ce nu imi apare?
Multumesc pt raspuns.
am urmarit filmuletul video referitor la e-transport insa am probleme la pasii 3/4. Avem transportul sosit insa nu imi apare Coloana cu dropdown TIP CONFIRMARE dupa Stare.

Aveti idee de ce nu imi apare?
Multumesc pt raspuns.
Ultima oară modificat Joi Iul 04, 2024 11:37 am de către pavelp838, modificat 1 dată în total.
-
Buna ziua,
Formalitatile vamale sunt deja finalizate in Hamburg/Germania.
Marfa trebuie sa transportata acum in Bacau.
Am selectat tranzit intracomunitar, (60) Preluare Germania tranzit in Romania prin vama declarata de transportator respectiv Nadlac.
Formalitatile vamale sunt deja finalizate in Hamburg/Germania.
Marfa trebuie sa transportata acum in Bacau.
Am selectat tranzit intracomunitar, (60) Preluare Germania tranzit in Romania prin vama declarata de transportator respectiv Nadlac.
Buna ziua,
Sunt firma de transport. Acum a sunat cineva ca sa mut de la Germania pina acasa adica in Romania deci efecte personale.
Persoana fizica catre persoane fizica? Le trebuie cod UIT?
Multumesc
Sunt firma de transport. Acum a sunat cineva ca sa mut de la Germania pina acasa adica in Romania deci efecte personale.
Persoana fizica catre persoane fizica? Le trebuie cod UIT?
Multumesc