Preluare contabilitate

dumiter

Preluare contabilitate

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, am preluat incepand cu 01.06 contabilitatea unei firme platitoare de impozit pe profit, preluarea fiind in baza balantei( balanta la 31.05, anterior contabilitatea fiind tinuta in nexus), acum ca pot stabili impozitul pe trimestrul 2 si am toate datele pentru calculul corect al impozitului trimestrial si anual, ce situatii sa mai cer? E suficient sa mai cer balanta analitica la 30.04?
Mulțumesc mult.

tomac

Re: Preluare contabilitate

#2 Mesaj de tomac »

Eu vă recomand să setați închiderea trimestrială a veniturilor și cheltuielilor și să preluați doar debitul contului de cheltuieli și creditul celor de venituri ce s-au închis pe 121 și să diminuați rulajul lui 121 cu ele. Motivul fiind că așa puteți calcula impozitul pe sume calculate și vi se vor închide la iunie.
În caz contrar, în ecranul de calcul impozit va apărea doar iunie și nu veți putea calcula corect, cu ajutorul programului impozitul datorat.
Aveți nevoie de informații despre sumele nedeductibile, dacă există, din primele 5 luni ale anului și despre eventuale alte informații ce pot afecta calculul impozitului pe profit: scutiri urmare a profitului reinvestit, pierderi fiscale din ani anteriori, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gheorghei642

Re: Preluare contabilitate

#3 Mesaj de gheorghei642 »

În practică, găsim două situaţii legate de preluarea datelor, care pot avea loc in doua momente diferite si care presupun tot atatea modalitati de preluare. Acestea sunt:
(i) la începutul exerciţiului financiar
si
(ii) în cursul anului.
In cazul dumneavoastra - cand preluarea datelor se va face în cursul anului - se vor respecta următoarele reguli:
- în coloanele "Debit iniţial an", respectiv "Credit iniţial an" se vor înscrie în dreptul conturilor care se preiau, soldul acestora la data de 01/01 a anului de referinţă;
- coloanele "Debit precedent", respectiv "Credit precedent" se vor completa cu rulajele cumulate (inclusiv soldurile iniţiale)- coloanele "Total Sume debitoare/creditoare" din balanţa lunii anterioare preluării datelor în Saga.

Scrie răspuns