Amortizare accelerata
Amortizare accelerata
Buna ziua,
Am achizitionat un ecograf 130.000.
In ce conditii pot alege amortizarea accelerata in loc de cea liniara? Mentionez ca incasarile facute cu el depasesc valoarea amortizarii accelerate (daca as opta pentru ea).
Mentionez ca este un SH de aproximativ 8 ani. Nu stiu daca este posibil sa mai fie folosit inca 8 sau 10 ani.
Multumesc
Am achizitionat un ecograf 130.000.
In ce conditii pot alege amortizarea accelerata in loc de cea liniara? Mentionez ca incasarile facute cu el depasesc valoarea amortizarii accelerate (daca as opta pentru ea).
Mentionez ca este un SH de aproximativ 8 ani. Nu stiu daca este posibil sa mai fie folosit inca 8 sau 10 ani.
Multumesc
-
Re: Amortizare accelerata
In conditiile politicilor contabile de la nivelul entitatii.
Puteti detalia? Nu sunt contabil.
Sunt un CMI cu doar cateva operatii lunare si un singur MF, motiv pentru care imi tin singur contabilitatea.
Multumesc pentru raspuns.
Sunt un CMI cu doar cateva operatii lunare si un singur MF, motiv pentru care imi tin singur contabilitatea.
Multumesc pentru raspuns.
-
In "Operatii">>>>>"Imobilizari" la inregistrarea ecografului aveti grija ca la coloana "Tip amortizare", din antet, sa selectati "accelerata".
Calculul amortizarii este efectuat, corect, de aplicatie.
Calculul amortizarii este efectuat, corect, de aplicatie.
Imi cer scuze dar intrebarea mea nu a fost deloc clara.
Stiu cum operez, ma interesa ce conditii trebuie sa indeplinesc (CMI-ul sau mijlocul fix) ca sa pot opta pentru o amortizare accelerata.
Multumesc.
Stiu cum operez, ma interesa ce conditii trebuie sa indeplinesc (CMI-ul sau mijlocul fix) ca sa pot opta pentru o amortizare accelerata.
Multumesc.
-
Cititi articolul 28 din codul fiscal
Multumesc.
Am citit articolul si stiu ca ma pot incadra la una din cele 2 metode de amortizare.
Intrebarea este, trebuie sa indeplinesc ceva conditii pt a opta pentru ACCELERATA sau doar aleg varianta dorita si atat?
Am citit articolul si stiu ca ma pot incadra la una din cele 2 metode de amortizare.
Intrebarea este, trebuie sa indeplinesc ceva conditii pt a opta pentru ACCELERATA sau doar aleg varianta dorita si atat?
Nu e optional : se recomanda liniara, dar sunt cazuri cand poti alege si metoda accelerata : tine cont ca amortizarea accelerată este utilizată atunci când activele sunt utilizate mai intens în primul an de folosința. Ai cum sa preconizezi ca in primul an de folosinta tu folosesti ecograful mai mult decat in urmatorii ani?! Nu prea cred.
Multumesc pentru raspuns si scuze de intarziere.
Eu il voi folosi la fel in toti anii, dar fiind un SH estrimez ca nu ma tine pe toata perioada de amortizare... Se ia in considerare lucrul asta?
Eu il voi folosi la fel in toti anii, dar fiind un SH estrimez ca nu ma tine pe toata perioada de amortizare... Se ia in considerare lucrul asta?
Chiar daca e SH alegi amortizare lunara si cand se va strica il casezi cu proces-verbal si il scoti din patrimoniu.