discount comercial in efactura

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
strasciuce251

discount comercial in efactura

#1 Mesaj de strasciuce251 »

Pe factura fizica am doua pozitii marfa 10 lei si discount -2 lei. Factura descarcata de pe Anaf are o singura pozitie de 8 lei. Partenerul meu zice ca asa e procedura cu e-factura. Chiar asa e?

tomac

Re: discount comercial in efactura

#2 Mesaj de tomac »

Și dacă nu e așa, este corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

strasciuce251

#3 Mesaj de strasciuce251 »

Nu ar trebui ca factura fizica sa fie identica cu efactura? Nu ma deranjeza ca apare asa, dar am vazut ca saga face altfel (adica apar doua pozitii).

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Și dacă ar fi identică, tot așa s-ar opera, cu valoarea deja diminuată. În acest moment, legal, are valoare de factură cea listată, nu cea trimisă prin e-factura.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tarang850

#5 Mesaj de tarang850 »

Am urmatoarea situatie: un magazin achizitioneaza ceva marfa. Furnizorul acorda un discount, iar pe factura fizica trece pretul intreg al articolului si in alta coloana trece pretul discountatat (asa scrie pe factura), adica mai mic. Administratorul pune adaos la pretul mai mic (logic) si creaza pretul de vanzare, cu care se inregistreaza in gestiune. In e-factura importata am articolele cu pretul integral si o linie separata, cu discount-ul total acordat la aceasta factura. Daca eu pun la fiecare articol pretul de vanzare stabilit, atunci cand operez intrarea in Saga, ies cu adaos comercial negativ, pentru ca pretul de vanzare stabilit este mai mic decat pretul integral de achizite, asa cum imi vine prin e-factura, din cauza acestui pret cu discount din factura fizica. Cu alte cuvinte, factura fizica, cea care ajunge la gestionar, e diferita de e-factura. Cum ar fi de procedat? Daca nu e clar ce am vrut sa spun, revin cu exemplu concret. Please, help! :)

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

Diminueaza pretul de achizitie pe fiecare reper in intrari fix cu acel discount.

tarang850

#7 Mesaj de tarang850 »

M-am gandit si eu la asta, dar e legal sa intervin pe e-factura? Sa modific preturi de achizitie, sa sterg linia separata de discount... Mai ales ca din iulie e-factura e considerata original.

pomparaus

#8 Mesaj de pomparaus »

Pai ce tu intervii pe e-factura?! Tu faci inregistrari contabile conform documentului primit pe e-factura.

Scrie răspuns