1.Din cate am inteles pentru ca primesc facturi de comision de la booking trebuie sa ma inregistrez in scopuri de tva fie pentru operatiuni intracomunitare fie pentru toata activitatea. Nu exista vreo varianta in care sa pot ramane neplatitor de tva si bookingul sa imi factureze cu tva?
2.Nu inteleg de ce pe facturile primite pana acum imi apare taxare inversa din moment ce eu am precizat ca sunt neplatitor de tva.
3.In cazul in care trebuie, o sa ma inregistrez pentru toata activitatea (oricum fac investitii pe firma si mi se compenseaza tva-ul), dar cum ramane cu lunile in care nu am fost platitor de tva. Pot exista repercursiuni?
platitor de tva -facturi de comision de la booking
-
Re: platitor de tva -facturi de comision de la booking
1. Nu.
2. Pentru că sunteți firmă și pe ei nu-i interesează. Dvs sunteți persoana obligată la plată.
3. E suficient să obțineți cod pentru operațiuni intracomunitare. Și plătiți TVA doar pentru acele facturi.
2. Pentru că sunteți firmă și pe ei nu-i interesează. Dvs sunteți persoana obligată la plată.
3. E suficient să obțineți cod pentru operațiuni intracomunitare. Și plătiți TVA doar pentru acele facturi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.