e-factura,Factura dublata
Re: e-factura,Factura dublata
De ce sa nu se poata?!
Buna ziua
va rog o informatie
un furnizor a trimis DIN EROARE de 3 ori aceeasi factura , in spv. Eu trebuie sa fac ceva pentru anularea a 2 dintre cele 3 sau furnizorul?
Furnizorul imi spune mie ca eu trebuie sa dau mesaj la anaf sa anuleze 2 dintre cele 3
Eu am descarcat una dintre cele 3 si mi-am creat obligatie doar fata de valoarea uneia , conform realitatii, ce ar mai trebui sa fac eu , in calitate client fata de facturile celelalte . si cine le anuleaza pe restu?
va rog o informatie
un furnizor a trimis DIN EROARE de 3 ori aceeasi factura , in spv. Eu trebuie sa fac ceva pentru anularea a 2 dintre cele 3 sau furnizorul?
Furnizorul imi spune mie ca eu trebuie sa dau mesaj la anaf sa anuleze 2 dintre cele 3
Eu am descarcat una dintre cele 3 si mi-am creat obligatie doar fata de valoarea uneia , conform realitatii, ce ar mai trebui sa fac eu , in calitate client fata de facturile celelalte . si cine le anuleaza pe restu?
Cum vine asta, greseste el si repari tu?!
Pe langa faptul ca el are triplat TVA colectat.
Pe langa faptul ca el are triplat TVA colectat.
Pentru CostacheT
Toate cele trei au cod 380 (factura) sau sunt doua cu cod 384 (corectie)?
Toate cele trei au cod 380 (factura) sau sunt doua cu cod 384 (corectie)?
-
Nu dai mesaj la Anaf, ci ii dai mesaj prin SPV lui , adica firmei care a trimis in plus cele doua facturi. Daca toate cele 3 facturi iti apar tie cu codul 380 , el trebuie sa storneze 2 dintre ele sau sa-ti faca doua facturi de corectie cu codul 384 ca tie sa-ti apara ambele cu minuscostachet scrie: ↑Mar Sep 10, 2024 2:42 pm Buna ziua
va rog o informatie
Nu stornează nimic dacă este aceeași factură și este trimisă din eroare de mai multe ori.
Pur și simplu îi trimiteți mesaj prin SPV legat de acest lucru și nu înregistrați acea factură decât o singură dată.
Pur și simplu îi trimiteți mesaj prin SPV legat de acest lucru și nu înregistrați acea factură decât o singură dată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am transmis de 3 ori aceeasi factura la un client , imi tot trimitea mesaj ca nu am trecut corect nr de comanda , desi era corect , totusi primeam mereu acelasi mesaj , acum cum anulez cele 2 facturi dublate ?
Nu cumva ultimele doua le-ai trimis cu bifa la "rectificat"? Daca da, atunci ai trimis o data o factura tip 380, dupa care de doua ori tip 384, ceea ce inseamna ca ai trimis o singura factura si doua corectii, deci nu ai ce sa stornezi/anulezi.
multumesc !
va rog sa-mi spuneti daca am cum sa fac din program nota de creditare pt facturile dublate ??
De ce ai face asa ceva?
De altfel, nota de creditare nici pe site ANAF nu poti genera, precum ce inseamna "nota de creditare", unde este reglementat un asemenea document?
De altfel, nota de creditare nici pe site ANAF nu poti genera, precum ce inseamna "nota de creditare", unde este reglementat un asemenea document?
asa imi cere clientul PROFI pt facturile dublate , nu ma inteleg cu ei .
Mai intreb o data, ai trimis una sau trei facturi de tip 380?
De altfel, sa ii intrebi pe cei de la Profi de pe care site ala ANAF-ului sa il generezi daca nu este de unde.
De altfel, sa ii intrebi pe cei de la Profi de pe care site ala ANAF-ului sa il generezi daca nu este de unde.
Buna seara, dragi colegi si dl. TOMAC!
Am nevoie si eu de ajutorul vostru!
Am primit o factura cu nr. 420 in data de 28.08.2024(data emitere si SPV). Factura tip 380, valoare 595 lei. Factura a fost platita.
In data de 14.09.2024(SPV) am primit dublura la factura nr. 420/28.08.2024, tip 380, valoare 595 lei.
Diferenta intre cele 2 facturi este denumirea serviciului (a vrut sa faca o descriere completa a serviciului), in rest totul este la fel.
La a 2-a factura (dublura), in data de 14.09.2024, am trimis mesaj: “Factura a fost trimisa de doua ori si se inregistreaza o singura data! Prima factura a fost trimisa in SPV in data de 28.08.2024 cu nr. ID….. si nr.ID incarcare …..”
In data de 17.09.2024 mi-a trimis furnizorul o factura STORNO cu nr. 449/17.09.2024, tip 380, valoare -595 lei. (storno factura nr. 420/28.08.2024, la Nota: factura dublata in SPV cu nr. ID… de la dublura facturi 420/14.09.2024-SPV)
A fost inregistrata prima factura, 420/28.08.2024,din august si plata.
Ce fac mai departe, suntem cu TVA la incasare, la trimestru.
In SPV am 3 facturi (1 factura dublata + 1 storno), toate 3 sunt tip 380.
1- sa inregistrez factura 420 inca odata, cu data de 14.09.2024 (data SPV) si in luna septembrie cu 595 lei (daca ma lasa programul), si factura storno cu -595 lei. (+595-595=0) si in D394 o sa am 3 facturi si valoarea de 595 lei (cu TVA)?
Sau
2-sa nu inregistrez dublura la factura 420 primita in 14.09.2024 si nici factura storno din 17.09.2024. In cazul acesta in D394 o sa am 1 factura (cea initiala 420 din august) si valoarea de 595 lei?.
3- in varianta 1 cum pot sa compensez facturile, fiind cu TVA la incasare?
4-daca merg pe varianta 2, atunci nu o sa am probleme ca in SPV sunt 3 facturi si in contabilitate doar 1 factura?
5-Ce declar eu in D394 trebuie sa corespunda si cu ce declara si furnizorul.
Aveti alte pareri, solutii?
Va multumesc anticipat!
Am nevoie si eu de ajutorul vostru!
Am primit o factura cu nr. 420 in data de 28.08.2024(data emitere si SPV). Factura tip 380, valoare 595 lei. Factura a fost platita.
In data de 14.09.2024(SPV) am primit dublura la factura nr. 420/28.08.2024, tip 380, valoare 595 lei.
Diferenta intre cele 2 facturi este denumirea serviciului (a vrut sa faca o descriere completa a serviciului), in rest totul este la fel.
La a 2-a factura (dublura), in data de 14.09.2024, am trimis mesaj: “Factura a fost trimisa de doua ori si se inregistreaza o singura data! Prima factura a fost trimisa in SPV in data de 28.08.2024 cu nr. ID….. si nr.ID incarcare …..”
In data de 17.09.2024 mi-a trimis furnizorul o factura STORNO cu nr. 449/17.09.2024, tip 380, valoare -595 lei. (storno factura nr. 420/28.08.2024, la Nota: factura dublata in SPV cu nr. ID… de la dublura facturi 420/14.09.2024-SPV)
A fost inregistrata prima factura, 420/28.08.2024,din august si plata.
Ce fac mai departe, suntem cu TVA la incasare, la trimestru.
In SPV am 3 facturi (1 factura dublata + 1 storno), toate 3 sunt tip 380.
1- sa inregistrez factura 420 inca odata, cu data de 14.09.2024 (data SPV) si in luna septembrie cu 595 lei (daca ma lasa programul), si factura storno cu -595 lei. (+595-595=0) si in D394 o sa am 3 facturi si valoarea de 595 lei (cu TVA)?
Sau
2-sa nu inregistrez dublura la factura 420 primita in 14.09.2024 si nici factura storno din 17.09.2024. In cazul acesta in D394 o sa am 1 factura (cea initiala 420 din august) si valoarea de 595 lei?.
3- in varianta 1 cum pot sa compensez facturile, fiind cu TVA la incasare?
4-daca merg pe varianta 2, atunci nu o sa am probleme ca in SPV sunt 3 facturi si in contabilitate doar 1 factura?
5-Ce declar eu in D394 trebuie sa corespunda si cu ce declara si furnizorul.
Aveti alte pareri, solutii?
Va multumesc anticipat!
Lasi doar prima factura, reglarea a facut-o deja furnizorul, sunt aceleasi date in SPV (TVA-ul conteaza in decontul de TVA nu numarul de facturi si trebuie sa aiba aceeasi valoare si are).