eroare stabilire sold final
-
eroare stabilire sold final
La preluarea bazei de date in vederea efectuarii inregistrarilor viitoare, in Saga, intampin urmatoarea situatie. Desi din diferenta dintre" debitul precedent" si "creditul precedent" aferente contului 4418 -impozitul pe venit - rezulta un sold debitor ,programul il inscris cu minus in "sold creditor". Daca schimb tipul contului din P (pasiv) in A ( activ) inregistrarea se face la" sol debitor". Am testat si alt cont de pasiv (4411-impozit pe profit si 151_ provizioane) si "anomalia" se repeta. Mentionez ca am efectuat "actualizarea automata" a programului , fara rezultate. Doresc sprijin din partea celor care au mai intampinat acest tip de "anomalie". Multumesc !
Re: eroare stabilire sold final
Incearca si actualizare plan conturi - ai sus dreapta sub X o sageata albastra cu actaulizare plan conturi, poate se repara : ciudat, nu am intalnit pana acum asaceva.
Re: eroare stabilire sold final
Așa este, programul afișează sold negativ la conturile de pasiv dacă sumele totale debitoare sunt mai mari decât cele creditoare. Nu afișează sold debitor pozitiv. Aplică regula conform căreia un cont de pasiv poate avea doar sold creditor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.