Gestiune cantitativ-valoric
Gestiune cantitativ-valoric
La un magazin de comert cu amanuntul s-a tinut gestiunea cantitati-valoric la pret de vanzare (se doreste evidenta stocurilor). Se mai poate schimba in cantitativ-valoric fara pret de vanzare?
Re: Gestiune cantitativ-valoric
Da, de ce nu?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am incepu sa lucrez de curand in saga in paralel cu vechiul program de contabilitate. Avem un depozit de materiale de constructii unde primim marfa pe care o vindem mai departe cu un anumit pret de vanzare. In programul vechi tineam stocurile cantitativ valoric la pret de vanzare. Asa am setat si acum in saga, gestiune cantitativ valorica la pret de vanzare. Pe langa aceste depozit avem ca activitate si lucrari de constructii. Problema mea este urmatoarea -din depozit (este un depozit de materiale de constructii) se transfera pe avize marfuri care se duc la diferite lucrari (ciment, adeziv, cuie, etc). Administratorul vrea ca aceste marfuri sa fie transferate la valoare de achizitie nu la pretul de vanzare . Adica sa transfer marfuri din gestiune cantitativ valorica la pret de vanzare intr o gestiune cantitativ valorica la pret de achizitie (atunci cand se face devizul si factura finala pentru o lucrare de c -tii materiile prime -cele pe care le cumparam efectiv pentru lucrarea respectiva si cele transferate din depozit se dau in consum la pret de achzitie, Noi am creat o gestiune pentru depozit , si gestiuni pentru fiecare lucrare in parte si am operat la transferuri in Saga. Adica am transferat marfurile din depozit in gestiunile pentru lucrarile de constructii (acestea se scad la pret de acizitie ). Este corect asa cum am procedat? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua, am preluat contabilitatea unei firme care are comert online. vad ca nu face descarcare de gestiune, adica rulajul contului607 nu are miscari dupa ce am preluat toate articolele si 1500 de facturi de vanzare. Este prima data cand utilizez Saga si ma descurc putin mai greu decat mi-am imaginat...
Va multumesc pentru raspuns! Laura Zileriu
Va multumesc pentru raspuns! Laura Zileriu
dupa inchidere de luna.. verificati coeficientul K si nota contabila.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)