Buna seara,
Am o intrebare referitoare la deducerea cheltuielilor la calculul impozitului pe profit, conf. art.25 al.3 lit.k, respectiv:
k)50% din valoarea cheltuielilor de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente unui sediu aflat în locuinţa proprietate personală a unei persoane fizice, folosită şi în scop personal, corespunzătoare suprafeţelor puse la dispoziţia contribuabilului în baza contractelor încheiate între părţi, în acest scop;
Ce intelegeti prin cheltuieli de functionare? Concret, imi desfasor activitatea intr-un sediu pe contract de comodat, pentru x suprafata dintr-o proprietate a unei persoane fizice, pentru care am urmatoarele cheltuieli, pe care nu mai stiu cum sa le interpretez si daca sa le incadrez la cheltuieli de functionare deductibile 50%: instalare aer conditionat, achizitia unui umidificator si calorifer electric, imprimanta, consumabile de birou, mobilier-dulap documente, birou. Activitatea se desfasoara doar la sediul social.
Va multumesc
Cheltuieli sediu social deductibile 50%
Re: Cheltuieli sediu social deductibile 50%
Acestea sunt achizitionate de companie si instalate la sediu sau sunt ale proprietarului si puse la dispozitia societatii?
Decucerea chelt. se refera la : curentul electric facturat pe cnp ( proprietarul locuintei ) faceti cota parte din locuinta ocupata de firma si doar acea cota parte se deduce, la fel cu apa, gaze, intretinerea de la bloc.
Decucerea chelt. se refera la : curentul electric facturat pe cnp ( proprietarul locuintei ) faceti cota parte din locuinta ocupata de firma si doar acea cota parte se deduce, la fel cu apa, gaze, intretinerea de la bloc.
Sunt in totalitate achizitionate de societate si instalate la sediu. Dar, tinand cont ca activitatea firmei se desfasoara doar la sediu, gandesc poate prea departe sa nu fie interpretate ca si cheltuieli de functionare, in consecinta deductibile 50%.
In cazul utilitatilor momentan nu e cazul, dar pe viitor as vrea sa deduc, deducem proportional cu suprafata din contractul de comodat, adica la x suprafata revin y lei, sau deducem numai 50% din cei Y lei?
Va multumesc
In cazul utilitatilor momentan nu e cazul, dar pe viitor as vrea sa deduc, deducem proportional cu suprafata din contractul de comodat, adica la x suprafata revin y lei, sau deducem numai 50% din cei Y lei?
Va multumesc
Sunt ale firmei si se deduc 100 %