concediu fara plata

marinasim629

concediu fara plata

#1 Mesaj de marinasim629 »

buna seara,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, avand in vedere ca nu am mai avut pana acum concedii fara plata: o salariata doreste ca de la 01 sept pana la 30 sept sa intre in concediu fara plata. am intrat pe salariatul respectiv la rubrica concedii si am adaugat concediul fara plata.
acesta se transmite in REVISAL? cum se transmite, adica se selecteaza Suspendat si cu ce articol? se intocmeste vreo decizie?

multumesc frumos!

balazse

Re: concediu fara plata

#2 Mesaj de balazse »

Daca in CIM, contractul colectiv de munca sau regulament este specificat ca acest tip de concediu reprezinta suspendare, atunci se transmite prin ReviSal, in rest nu.

ciobanum

#3 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, daca in CIM si regulament intern nu este prevazuta suspendare pentru concediul fara plata si nu se trimite revisal la ITM, cum se calculeaza contributiile la salarii pentru acest salariat? daca are cfs toata luna septembrie luna nu se plateste nimic?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca contractul a fost "activ" atunci se calculeaza pe toata perioada.
OUG.4/2017 scrie:(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul câștigului lunar brut prevăzut la art. 139, realizat în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, al cărui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

ciobanum

#5 Mesaj de ciobanum »

Multumesc pentru raspuns.

Am urmatoarea problema la un salariat cu 5 ore pe luna, inegal. Salariatul lucra in ultimele doua zile din luna, dar in august a cerut concediu fara plata din 18.08 pana la 31.08 si i s`a aprobat, deci nu a lucrat nimic, suspendarea in revisal de la 18.08. la 31.08. se va trimite in termen, problema este ca la generarea statului de plata pe august, imi apar zile nelucrate ca si cum ar fi angajat cu n ore pe zi si calculeaza si CAS si CASS partial. Cum trebuie sa procedez astfel incat in statul de salarii sa nu mai apara 14 zile nelucrate si sa nu mai fie calculate contributiile. In D 112 am modificat manual la ore suspendate am pus 5 asa cum e in CIM.
Multumesc

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Ca sa nu iti calculeze contributiile citeste cele postate de TomaC pe blog:
http://www.sagasoftware.ro/?p=1876

vasara

#7 Mesaj de vasara »

Intr-un an de cite zile de cfp poate beneficia un salariat cu CIM, nu se specifica nimic in regulament si nici in CIM

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

Refuzul nejustificat al angajatorului de a acorda concediu fara plata este considerat a fi abuziv.

Cererea pentru concediul fara plata pentru formare profesionala trebuie depusa cu cel putin o luna inainte de efectuarea acestuia si trebuie sa includa detalii despre data inceperii, domeniul, durata si denumirea institutiei de formare profesionala.
Codul Muncii din România prevede că angajatul poate solicita concediu fără plată pentru rezolvarea unor probleme personale. Potrivit articolului 153 din Codul Muncii, durata concediului și condițiile de acordare se stabilesc prin negociere directă între angajat și angajator.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

vasara

#9 Mesaj de vasara »

multumesc

Scrie răspuns