Buna ziua,
am o factura de servicii de la o firma din Elvetia serviciul nu este purtator de TVA, pe factura este un cod UID CHE din 9 cifre si un cod FRC-ID din 7 cifre, cu care cod inregistrez factura? daca o inregistrez cu codul CH imi apare pozitie tarifara daca pun cel cu FR pot sa o inregistrez pe nedefinit fara pozitie tarifara. Cum o declar?
Multumesc!
FACTURA DE SERVICII DIN ELVETIA
Re: FACTURA DE SERVICII DIN ELVETIA
Adică? Unde să o declarați?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
ma interesa mai mult raspunsul legat de modul de inregitrare decat legat de declaratie
Știți că pozițiile tarifare se utilizează doar în cazul importurilor de bunuri? Nu au nicio treabă cu serviciile achiziționate din țări din afara UE.
O puteți înregistra cu taxare inversă. Și dacă e de la furnizor cu cod valid din UE o declarați în D390. Dacă e de la furnizor din afara UE, nu o declarați nicăieri.
O puteți înregistra cu taxare inversă. Și dacă e de la furnizor cu cod valid din UE o declarați în D390. Dacă e de la furnizor din afara UE, nu o declarați nicăieri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc, mult!tomac scrie: ↑Mar Noi 12, 2024 4:03 pm Știți că pozițiile tarifare se utilizează doar în cazul importurilor de bunuri? Nu au nicio treabă cu serviciile achiziționate din țări din afara UE.
Da, stiu ca pozitiile tarifare sunt doar la bunuri dar, m-a derutat faptul ca daca ii pun codul fiscal de Elvetia imi apare butonul de pozitii tarifare si ce m-a derutat si mai tare este ca am pe aceiasi factura cod fiscal care pare de Franta pentru ca este cu FR doar ca mi se pare prea scurt, din cate stiu Franta are coduri fiscale din 9 cifre si nu stiu cu care cod fiscal este corect sa o inregistrez. E vorba despre un serviciu nepurtator de TVA.