vanzare prin Glovo si Tazz
vanzare prin Glovo si Tazz
Buna ziua! Intampin si eu o problema si va rog sa ma ajutati. Am preluat de curand o pizzerie la care m-am hotarat sa folosesc metoda inventarului intermitent. Aceasta firma livreaza si prin Tazz si Glovo si aici ma lovesc de fel de fel de "necunoscute" pentru mine. Introduc vanzarea pe baza bonului scos de ei din program, fac incasarea in functie de ce am pe Z. Daca am pe Z incasare "la termen" asta inseamna ca s-a vandut printr-una dintre cele doua platforme si folosesc 5125. Pana aici toate bune si clare spun eu. La jumatatea lunii primesc factura de comision Glovo si un desfasurator atasat. Sa zicem ca total factura de comision este de 100 lei si valoarea produselor vandute este 250 lei, deci ar trebui sa mai incasam de la ei 150 lei dar ei imi dau doar 50, ptr ca din acei 150 scad costul incidentelor pt produse - 90 lei, scad taxa pt timpul de astepare- 10 lei. Si de aici m-am pierdut ca nu mai stiu cum sa procedez. Atunci cand primesc diferenta de bani de la ei ma folosesc tot de 5125 dar nu o sa mi se inchida din cauza celor doua sume retinute de ei(costul incidentelor si taxa pt timpul de asteptare). Sper ca m-am facut inteleasa astfel incat sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Multumesc frumos!
-
Re: vanzare prin Glovo si Tazz
Inregistrari contabile pentru serviciile Glovo sau Tazz
1._Facturarea serviciilor de transport: 4111.analitic: Glovo sau Tazz = 704
2._ Inregistrarea veniturilor din bacsis/tips: 4111 = 758
3._Inregistrare taxa utilizare platforma Glovo sau Tazz/ comision procentual : 622 = 401.analitic:Glovo sau Tazz
4._Plata zilnica cu cash: 5311 = 4111.analitic: Glovo sau Tazz
5._Restul facturii se incaseaza prin banca: 5121 = 4111.analitic: Glovo sau Tazz, adica rezultatul final mentionat pe factura.
Compensare suma datorata catre Glovo sau Tazz : 401 = 998 "Cont intermediar" si concomitent 998 = 4111;
1._Facturarea serviciilor de transport: 4111.analitic: Glovo sau Tazz = 704
2._ Inregistrarea veniturilor din bacsis/tips: 4111 = 758
3._Inregistrare taxa utilizare platforma Glovo sau Tazz/ comision procentual : 622 = 401.analitic:Glovo sau Tazz
4._Plata zilnica cu cash: 5311 = 4111.analitic: Glovo sau Tazz
5._Restul facturii se incaseaza prin banca: 5121 = 4111.analitic: Glovo sau Tazz, adica rezultatul final mentionat pe factura.
Compensare suma datorata catre Glovo sau Tazz : 401 = 998 "Cont intermediar" si concomitent 998 = 4111;
Multumesc dar intrebarea mea era alta!
Sumele reținute, trebuie să aibă în spate un document emis de ei, cu defalcare pe tipuri de sume. De exemplu pot fi penalități pentru timp mare de așteptare și merg pe 6581 cu 5125.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna seara.Cum se inregistreaza taxa de utilizare platforma Glovo/Tazz,ea fiind scazuta doar in procesul verbal de compensare.Este corect sa o inregistrez la intrari /tip n 622=401?Multumesc anticipat pentru raspuns.
-
Buna ziua, am un Proces verbal de compensare emis de Tazz, pe el apare asa :
-contravaloare plati cu cardul suma 50 lei (produse livrtate- regasite la mine pe Z ( NC Z : 4111-701;5125-4111)
-contravaloare vouchere 10 lei !!!!
-contravaloare doscounturi sustinute de Tazz 20 lei!!!!
-valoare compensata- este compensata factura emisa de ei, si rest de plata este suma pe care o incasez in cont
DAR, PROBELEMA ESTE ca eu incasez in cont mai mult cu valoarea voucherului si cu valoare discountului, nu stiu cum o sa o inregistrez... ce nu intaleg.. ce nu fac bine?!
Ce metoda aplicati, si cum trebuie sa fac?
-contravaloare plati cu cardul suma 50 lei (produse livrtate- regasite la mine pe Z ( NC Z : 4111-701;5125-4111)
-contravaloare vouchere 10 lei !!!!
-contravaloare doscounturi sustinute de Tazz 20 lei!!!!
-valoare compensata- este compensata factura emisa de ei, si rest de plata este suma pe care o incasez in cont
DAR, PROBELEMA ESTE ca eu incasez in cont mai mult cu valoarea voucherului si cu valoare discountului, nu stiu cum o sa o inregistrez... ce nu intaleg.. ce nu fac bine?!
Ce metoda aplicati, si cum trebuie sa fac?
Buna ziua
Discountul si Voucher suportate de TAZZ, le inregistrati pe venit si atunci se inchide incasarea.
Discountul si Voucher suportate de TAZZ, le inregistrati pe venit si atunci se inchide incasarea.
Buna seara , va rog o parere la urmatoarea situatie
Livreare prin comanda Tazz , beneficiarul nu raspunde , curierul are bon fiscal emis cu incasare numerar, revine la baza cu marfa ce se arunca nu mai poate reutiliza si am un bon fiscal emis si neincasat real , scriptic incasat, Tazz imi solicita o factura pentru suma de pe bon ( fara tva ) pentru a rasplatit furnizorul ce nu a livrat/incasat marfa.
cum sa inregistrez eu factura din moment ce am deja bon fiscal prin care am incarcat cu venit si tva firma ( dublez venitul ) si incasez doar factura de la Tazz, si factrura aceasta o incarc in SPV?
Chiar nu stiu cum sa trec de aceasta problema.
1. cum sa emit factura fara tva
2. de ce sa emit factura si sa dublez vanzarea efectuata cu bonul fiscal !?!
Ce raspuns ati da, cum as trebui sa fac?
Livreare prin comanda Tazz , beneficiarul nu raspunde , curierul are bon fiscal emis cu incasare numerar, revine la baza cu marfa ce se arunca nu mai poate reutiliza si am un bon fiscal emis si neincasat real , scriptic incasat, Tazz imi solicita o factura pentru suma de pe bon ( fara tva ) pentru a rasplatit furnizorul ce nu a livrat/incasat marfa.
cum sa inregistrez eu factura din moment ce am deja bon fiscal prin care am incarcat cu venit si tva firma ( dublez venitul ) si incasez doar factura de la Tazz, si factrura aceasta o incarc in SPV?
Chiar nu stiu cum sa trec de aceasta problema.
1. cum sa emit factura fara tva
2. de ce sa emit factura si sa dublez vanzarea efectuata cu bonul fiscal !?!
Ce raspuns ati da, cum as trebui sa fac?