Buna ziua, o sa preiau o firma. E platitoare de tva TRIMESTRIAL si practic preiau din a doua luna din trimestrul al 3-lea. Asta m-ar incurca pentru D394.
Asadar, ar trebui sa preiau toate intrarile/ iesirile - tot din octombrie, asa i?
PRELUARE FIRMA IN LUNA 2 DIN TRIMESTRU
Re: PRELUARE FIRMA IN LUNA 2 DIN TRIMESTRU
A doua luna din trimestrul al treilea este August.
Dar, da, asa-i, trebuie sa declari si octombrie, deci trebuie sa il preiei cu toate facturile.
Dar, da, asa-i, trebuie sa declari si octombrie, deci trebuie sa il preiei cu toate facturile.
Aveti dreptate, m-am incurcat.
Multumesc!!
Multumesc!!
Inca o intrebare, pentru luna respectiva, octombrie, e nevoie sa trec prin tot procesul lunar? am toate notele contabile inregistrate de vechea contabila in luna respectiva. Nu e bine daca pun inregistrarile respective in Articole contabile? sau nu stiti o alta metoda cat de cat mai rapida decat sa fac toate inregistrarile-casa-banca- etc- inchiderea?
Daca nu le inregistrati in intrari - iesiri , ca programul sa stie cum sa le trimita in 394 , va trebui sa faceti dumneavoastra declaratia 394 manual.
Programul preia datele pentru 394 din jurnalele de intrari-iesiri nu din articole contabile.
Programul preia datele pentru 394 din jurnalele de intrari-iesiri nu din articole contabile.
Cred ca ar fi o idee sa creez inca odata firma respectiva in care sa inregistrez doar intrarile si iesirile din luna respectiva ca sa aflu valoric cat e.