O facilitate care ar ajuta enorm in analiza necesarului de materii prime sau produse ar fi REZERVAREA pe destinatii a unor cantitati din stoc.
De exemplu, la un anumit cod_art eista n stoc de 100 de bucati si un necesar anual de 200 de bucati. La o analiza superficiala, stocul este suficient pentru urmatoarele 6 luni insa in realitate din cele 100 de bucati disponibile, 70 sunt rezervate unor clienti (contracte, etc) iar restul de 30 sunt sub necesarul dorit pentru cest reper.
Ce am dori este sa se poata face REZERVARI din stocul disponibil, astfel incat sa reiasa cantitaea nerezervata aflata in stoc la acel cod_art, in lista exportata excel
O rezervare s-ar inregistra cu metodolgia d ela o factura numai ca nu se emite un document factura sau aviz (deoarece este o diviziune interna a stocului existent) . In schimb cantitatea rezervata si campurile cod si tert aferente clientului pt care se face rezervarea sunt memorate in lista de stocuri in una din 2 variante
Varianta 1: in tabelul stocuri fara lot, sa existe 20 de coloane undeva in dreapta unde sa poata fi inclue rezervarile din cele 100 de bucati aflate in stoc in exemplu de mai sus:
30 02345 ICSULESCU SRL
40 00345 TREICIOCANE SRL
Ar rezuta astfel usor ca ,ok avem 100 in stoc insa 70 sunt rezervate, ceea ce ajuta enorm la analiza pentru aprovizionare.
Varianta 2: in tabelul stocuri fara lot, pentru fiecare rezervare cantitativa se include un rand nou avand pe o colona suplimentara undeva campurile cod si tert aferente clientului pt care se face rezervarea. Cantitatea rezervata este automat scazuta din stoculacelui reper.
- cred ca este mai complicat asa, dar Dvs. stiti mai bine.
Bineinteles, posibilitate se dizolvare a rezervarilor.
Oricum, aceasta este principala sugestie e care am avea-o pentru SAGA dupa cca 10 ani de utilizare in activitati de import si distributie: rezervari logice ale stocurilor.
Multumim!
REZERVARI in stoc
Re: REZERVARI in stoc
Folosiți ecranul de comenzi. Așa va apărea cantitatea comandată în situația stocurilor la acel articol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Mi-ati putea indica unde se deschide acel ecran de comenzi? Din care ecran SAGA?
In situatiile de stoc , pe coloana N este celula pt stoc comandat. De unde se incarca?
"Comandat", avand intelesul de rezervat (o diviziune logica a stocului)? . Catre clientul X atatea bucati rezervate. Nu inseamna ca marfa a fost preluat, nu inseamna ca se va factura automat. Sunt rezervate in vederea clarificarii comenzii, si raman in stoc cat rezervarea este valida. Cum ati explicat Dvs. functioneaza in acest fel?
In situatiile de stoc , pe coloana N este celula pt stoc comandat. De unde se incarca?
"Comandat", avand intelesul de rezervat (o diviziune logica a stocului)? . Catre clientul X atatea bucati rezervate. Nu inseamna ca marfa a fost preluat, nu inseamna ca se va factura automat. Sunt rezervate in vederea clarificarii comenzii, si raman in stoc cat rezervarea este valida. Cum ati explicat Dvs. functioneaza in acest fel?
la diverse-- comenzi
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”