Exista Corelatie intre D394 si P300 ?
Exista Corelatie intre D394 si P300 ?
Salutare ! Am primit o notificare de conformare la P300 si vad ca la TVA-ul colectat, cumuleaza sumele din "Sistemul informatic national RO e-Case de marcat electronice" si din "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele înregistrate în scopuri de TVA (394)" cand ar trebui sa se regaseasca doar sumele din AMEF. Firma are facturi emise numai pe codul 751 (din SmartBill, incasate cu BF) -> le import in SAGA din SPV (si in SAGA cand vizualizez pdf-ul, codul este tot 751, deci ajunge corect la ANAF), dar apoi la calculul TVA-ului in P300 ANAF-ul vad ca tine cont de 394 !
.. gresesc eu undeva sau astia sunt tra-la-la ? La importul din SPV, SAGA trebuia sa le duca pe tip "f" ? Dar nu cred ca in 394 se declara si tipul facturii .. unde ar fi buba ?! Multumesc frumos !

Re: Exista Corelatie intre D394 si P300 ?
Se dublează din 394 facturile emise în baza bonului pentru că acolo nu există tip de factură ca el să fie exclus. Și nicăieri nu există vreo prevedere care să spună că nu se declară acele facturi, distinct, în D394,
La import în SAGA le duce pe f dacă se completează tagul <FacturaTip> cu valoarea f - așa - <FacturaTip>f</FacturaTip>. Altfel, acel tag lăsat necompletat duce la importul lor pe tipul implicit de factură.
La import în SAGA le duce pe f dacă se completează tagul <FacturaTip> cu valoarea f - așa - <FacturaTip>f</FacturaTip>. Altfel, acel tag lăsat necompletat duce la importul lor pe tipul implicit de factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc frumos d-le Cristi ! Dar nu ma prind ce ar trebui sa fac eu sa nu mai primesc notificarea .. daca la importul din SPV, as pune facturile care sunt incasate cu BF cu "f", oare s-o rezolva problema ? Sau tot se dubleaza la "ei" ?
-
Am observat ca desi are cod de 751 , la import din SPV ar trebui sa pun manual f-factura, ca sa se stie ca e factura emisa in urma bonului fiscal, altfel in Saga ramane ca tip 380 si de aici cred ca este o problema
Vă referiți la facturile emise de firmă? Adică eu emit factura dintr-o platformă terță și contabilul le importă din SPV? Dacă da, acolo este irelevant că e f sau "factura" simplă. Că datele merg în decont la fel. Doar pentru ANAF are relevanță.
Cristi, uite exact situatia ! Facturile sunt generate din SmartBill si importate in SAGA prin modulul e-Facturi -> Import e-Facturi emise. Toate facturile ajung in SPV pe cod 751 (cand dau pe PDF e-Fact. scrie clar la codul tipului - 751). Nu inteleg ce fac cei de la ANAF si isi iau datele din D394.
- Fişiere ataşate
-
- P300.jpg (231.5 KiB) Vizualizat de 11709 ori
-
- Iesiri.png (40.28 KiB) Vizualizat de 11709 ori
Simplu. Iau datele din casa de marcat - nu le iau ca facturi din e-factura, dar le iau ca facturi din D394 pentru că D394 cere ca orice factură să fie cuprinsă acolo, indiferent că este sau nu emisă în baza unui bon fiscal și fiind perimată, nu are tipul 751 setat pe undeva.
Multumesc frumos! Deci, nu prea am cum s-o rezolv sa nu mai primesc notificarile astea! .. boierie, tata ! 

-
Eu cred ca D394 este prima declaratie care va fi eliminată.
Nu mai are sens odată ce toate facturile sunt in SPV.
Acum este ținută doar pt verificări incrucișate, ca să vadă ANAF ce trebuie să remedieze. Practic ii folosește pe contabili ca verificatori și in funcție de verificările lor iși vor face rapoartele
Asta e părerea mea
Nu mai are sens odată ce toate facturile sunt in SPV.
Acum este ținută doar pt verificări incrucișate, ca să vadă ANAF ce trebuie să remedieze. Practic ii folosește pe contabili ca verificatori și in funcție de verificările lor iși vor face rapoartele
Asta e părerea mea
Să mai vedem.
Că mai sunt probleme la e-TVA. Unele tocmai au apărut. D394 vor să o elimine, dar mai sunt birocrați pe acolo ce nu se îndură să o facă.
Că mai sunt probleme la e-TVA. Unele tocmai au apărut. D394 vor să o elimine, dar mai sunt birocrați pe acolo ce nu se îndură să o facă.