D100 BONIFICATIE
D100 BONIFICATIE
Buna ziua, spuneti-miva rog pentru D100 imp.Venit Micro .daca depun declaratia si platesc mai inainte de termen aleg BONIFICATIE ce coeficient, multumesc
Ba doresc un an bun cu multa sanatate!
Ba doresc un an bun cu multa sanatate!
Re: D100 BONIFICATIE
Ati citit ultimul articol de pe blog?
printre altele scrie:
D100 o veți depune până pe 25 ianuarie pentru decembrie sau trimestrul 4 al anului 2024, numai dacă aveți de declarat altceva decât impozit pe profit sau impozit pe venit microîntreprinderi. În niciun caz nu declarați impozit pe profit sau micro, în D100, acum. Vă va da eroare în recipisa generată de ANAF.
Începând cu 2021, capitalurile pozitive din situațiile financiare se reflectă și în bonificații la impozite – la impozitul pe profit și impozitul pe venitul microîntreprinderilor, bonificații acordate cu respectarea unor condiții. Începând cu 2023 s-a mărit valoarea bonificației cu încă 3 puncte procentuale, în anumite condiții.
Detalii despre aceste reduceri găsiți în articolul postat pe blog în 2020. De asemenea vor aduce și o prorogare a termenului de declarare și plată a impozitului pe profit ori a celui pentru microîntreprinderi.
https://www.sagasoftware.ro/capitaluri-proprii-pozitive-reduceri-de-impozite/
printre altele scrie:
D100 o veți depune până pe 25 ianuarie pentru decembrie sau trimestrul 4 al anului 2024, numai dacă aveți de declarat altceva decât impozit pe profit sau impozit pe venit microîntreprinderi. În niciun caz nu declarați impozit pe profit sau micro, în D100, acum. Vă va da eroare în recipisa generată de ANAF.
Începând cu 2021, capitalurile pozitive din situațiile financiare se reflectă și în bonificații la impozite – la impozitul pe profit și impozitul pe venitul microîntreprinderilor, bonificații acordate cu respectarea unor condiții. Începând cu 2023 s-a mărit valoarea bonificației cu încă 3 puncte procentuale, în anumite condiții.
Detalii despre aceste reduceri găsiți în articolul postat pe blog în 2020. De asemenea vor aduce și o prorogare a termenului de declarare și plată a impozitului pe profit ori a celui pentru microîntreprinderi.
https://www.sagasoftware.ro/capitaluri-proprii-pozitive-reduceri-de-impozite/
Buna ziua,
La calculul bonificatiei in cazul impozitului pe venit se ia in considerare doar trim.IV , sau tot anul ?
Multumesc
La calculul bonificatiei in cazul impozitului pe venit se ia in considerare doar trim.IV , sau tot anul ?
Multumesc
La calculul bonificatiei pentru impozitul pe venit, se ia în considerare venitul anual, nu doar cel din trimestrul IV. Bonificația se acordă pentru întregul an fiscal, iar calculul se face pe baza veniturilor totale obținute pe parcursul anului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Nu pic pe suma calculata de SAGA :
704 = 916201
706 = 9953
7588 = 2775
Total venituri = 928928 x 3% = 27868
27867 x 2% = 557 lei, iar Saga imi calculeaza 515 lei.
Nu ca ar fi mare diferenta, dar...
SAGA ar putea utiliza o metodă diferită de rotunjire sau ar putea aplica procentul direct asupra sumei nerotunjite, ceea ce poate duce la o diferență.Dacă diferența nu poate fi explicată prin rotunjiri sau setări, ar fi recomandat să contactați suportul tehnic SAGA pentru asistență suplimentară.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Multumesc .herganiec scrie: ↑Mie Ian 29, 2025 11:28 am SAGA ar putea utiliza o metodă diferită de rotunjire sau ar putea aplica procentul direct asupra sumei nerotunjite, ceea ce poate duce la o diferență.Dacă diferența nu poate fi explicată prin rotunjiri sau setări, ar fi recomandat să contactați suportul tehnic SAGA pentru asistență suplimentară.
Ce dată ați ales pentru calcul impozit în ecranul de închidere lună? O altă dată decât 01/10/2024? Dacă da, nu este bine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am ales data de 01.10.2024. Am primit raspuns de la SAGA sa verific fisa contului 441...sunt foarte laconici in raspuns....si nu inteleg ce are contul 441 cu calculul bonificatiei....o sa cer mai multe lamuriri.
Înseamnă că aveți înregistrate operațiuni pe creditul lui 4418 în acea perioadă, manual, altele decât cea cu impozitul de la finele anului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu am alte inregistrari, dar intr-adevar, nu am tinut cont (am uitat