Buna ziua.
Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un sfat, solutie sau la cine sa apelez.
Am o problema pe contul 371 si anume ca nu corespunde soldul sintetic cu cel analitic(cu un sold imens). Gestiune cantitativ valoric.
Problema vine de la intrari marfa (material lemnos) cu aviz de insotire si numai in cazul in care avizul si factura nu sunt in aceeasi luna.
Marfa intra in depozit de ex. in luna noiembrie. O inregistram cu 400 lei/mc ca nu stim care o sa fie valoarea pe factura. Cu aceasta valoare intra si in stoc analitic.
371 - 408.xx 400 lei
Cand vine factura in luna urmatoare o inregistram conform facturii cu 380 lei/mc si asociez avizul. se face o nota contabila de gen:
408.xx - 401.xx 400 lei
371 - 401.xx -20 lei - acesti -20 lei nu se mai scad din pretul de intrare la stoc analitic.
Daca este invers, adica inregistrez avizul cu 380 lei si factura este de 400 lei, in stoc analitic imi lasa cu pretul de 380 lei.
Din aceasta cauza rulajul si soldul contului 371 din balata este cu mult mai mare in cazul meu decat valoarea stocului analitic.
Stocul analitic la asociere aviz cu factura lucreaza numai cu valoarea de pe avize.
Am facut verificare din intretinere BD si imi da aceasta eroare.
La aceste documente valoarea avizului era mai mic decat valoarea facturii.
Aceste diferente nu se incarc in stoc analitic 371....si sunt foarte multe.
Nr. doc: 62, Data: 2024-10-23, Cont: 371, Contabilitate : 1592.36 - Neidentificat in stocuri
Nr. doc: 61, Data: 2024-10-21, Cont: 371, Contabilitate : 2800.00 - Neidentificat in stocuri
Nr. doc: 853, Data: 2024-10-09, Cont: 371, Contabilitate : 2304.66 - Neidentificat in stocuri
Am mostenit o contabilitate deja inceputa din 2017 in saga, deci configurarea nu-mi apartine.
Corectare sold 371
Re: Corectare sold 371
Chiar nu are nimeni nici o idee cum se poate corecta aceasta eroare?
Singura solutie ce am gasit eu este sa devalidez lunile si sa corectez direct pe avize dar mi-e frica sa devalidez aproape un an...
Singura solutie ce am gasit eu este sa devalidez lunile si sa corectez direct pe avize dar mi-e frica sa devalidez aproape un an...
Re: Corectare sold 371
faceți o salvare a BD. și ăncercați. Dacă iesee bine.. dacă nu restaurați arhiva..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”