grupa/activitate start-up

fulopb109

grupa/activitate start-up

#1 Mesaj de fulopb109 »

Buna!

Am accesat un program Start-up si am creat o grupa ca sa pot genera balanta pe aceasta activitate. Am avut si un credit punte la care am platit dobanzi.
Nedumerirea mea este, in afara de amortizarea mijloacelor fixe, asigurarile aferente si veniturile din subventii aferente amortizatii, ce mai pun in aceasta grupa?
Mentionez ca firma este microintreprindere si are 2 angajati conditie din Program.
Cheltuiala cu salariile si veniturile din prestari de servicii se trec in grupa pt Star-up?
Am inteles ca dobanzile aferente creditului nu se trec.

Multumesc!

herganiec

Re: grupa/activitate start-up

#2 Mesaj de herganiec »

Pe lângă amortizarea mijloacelor fixe, asigurările aferente și veniturile din subvenții aferente amortizării,
Dacă angajații lucrează direct în cadrul proiectului Start-up, cheltuielile salariale aferente acestora trebuie alocate proiectului. Este important să păstrați documentația care să justifice alocarea acestor cheltuieli către proiect.
Dacă proiectul Start-up generează venituri din activități specifice, acestea trebuie înregistrate în conturile aferente proiectului.
dobânzile aferente creditului nu sunt considerate cheltuieli eligibile în cadrul majorității programelor de finanțare nerambursabilă
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

fulopb109

Re: grupa/activitate start-up

#3 Mesaj de fulopb109 »

Documentatia pentru alocarea cheltuielilor salariale catre proiect este de fapt conditia din Acordul de finantare.
Veniturile sunt din constructii, doar proiectare.

Multumesc pentru raspuns!

Scrie răspuns