impozit pe profit nepreluat in balanta
-
Re: impozit pe profit nepreluat in balanta
Da, este platit in termen.
Programul face corect notele contabile, daca il si utilizati corect. Verificati la inchidere luna, impozit pe profit atat la martie, cat si la iunie , buton jos <NC> notele contabile si apoi in situatii listari, fisa de cont 4411 pe perioada respectiva 01.01.2024-30.06.2024, ca ceva sigur nu este bine. Aveti toate datele in program incepand cu 01.01.2024?
Nu face regularizare decat la sfarsit de an. De altfel, nici in D100 nu mai declari cu minus nimic, se declara zero. Banii virati se regularizeaza in anul urmator prin D101
Doar nu te asteptai sa-ti dea finantele banii inapoi?
Doar nu te asteptai sa-ti dea finantele banii inapoi?
Cand spuneti ca ramane in balanta contabilizat 1561, cred ca va referiti la rulaj cont 691, pt ca la contul impozitului pe profit in balanta ar trebui sa aveti zero, daca spuneti ca l-ati achitat pt trim 1.
-
Da rulajul ramane 1561, soldul contului 4411 este 0. pentru ca a fost achitat in termen. Corect este sa se faca regularizarea la trimestrul pe cumulat , deci rulajul contului 691 pe cumulat la iunie sa fie 1478 . In registrul de evidenta fiscala la 30.06.2024 este evidentiat : impozit pe profit 1478 lei, impozit pe profit contabilizat 1561 lei, diferenta de contabilizat 0, dar acesta trebiuie sa bata cu balanta deci voi face stornarea manual.
Ideea e ca daca faci stornare manual o sa ai probleme la regularizarea din D101. Sumele inregistrate la un trimestru raman datorate pana la sfarsitul anului, chiar daca ulterior ai inregistrat pierderi.
Buna ziua,
Am si eu o problema cu inregistrarea pierderii in trim III. Astfel :
trim I impozit profit 1095 lei, dar pentru ca aveam platit in plus in 441 suma de 5.109 lei(verificata fisa la ANAF), nu am achitat. Am primit notificare sa platesc, spunandu-mi-se ca termenul de plata al anului 2023 e in iunie, deci nu am cum sa compensez plata, asa ca in mai am platit suma de 1095 lei, in balanta la mai avand soldul debitor acealasi ca cel de la inceputul anului.
trim II impozit profit 964 lei, deci cumulat sem I 2059 lei. Soldul lui 441 s-a diminuat cu 964 lei la 4145 lei
trim III pierdere - si aici este problema....nu trebuia sa inregistreze nc 691=441 - 2059 lei ? spre rusinea mea, nu am verificat si abia acum, la calculul impozitului la an am observat, deoarece imi influenteaza impozitul si rezultatul anual.
trim IV profit impozabil total an 6643, impozit 1063 lei, dar pentru ca la trim III nu s-a inregistrat pierderea, imi inregistreaza nc 2509 - 1063 = 935 lei impozit contabilizat, in loc de 1063 cum ar fi trebuit .
Multumesc
trim I impozit profit 1095 lei, dar pentru ca aveam platit in plus in 441 suma de 5.109 lei(verificata fisa la ANAF), nu am achitat. Am primit notificare sa platesc, spunandu-mi-se ca termenul de plata al anului 2023 e in iunie, deci nu am cum sa compensez plata, asa ca in mai am platit suma de 1095 lei, in balanta la mai avand soldul debitor acealasi ca cel de la inceputul anului.
trim II impozit profit 964 lei, deci cumulat sem I 2059 lei. Soldul lui 441 s-a diminuat cu 964 lei la 4145 lei
trim III pierdere - si aici este problema....nu trebuia sa inregistreze nc 691=441 - 2059 lei ? spre rusinea mea, nu am verificat si abia acum, la calculul impozitului la an am observat, deoarece imi influenteaza impozitul si rezultatul anual.
trim IV profit impozabil total an 6643, impozit 1063 lei, dar pentru ca la trim III nu s-a inregistrat pierderea, imi inregistreaza nc 2509 - 1063 = 935 lei impozit contabilizat, in loc de 1063 cum ar fi trebuit .
Multumesc
Am primit raspuns de la SAGA sa inregistrez manual nota contabila. Oare e bine?negreac67 scrie: ↑Sâm Feb 01, 2025 9:39 am Buna ziua,
Multumesc
Nota contabila cu impozit pe profit in rosu?!!
Eu cred ca diferenta ta de 128 lei provine din bonificatia de care beneficiaza firma la trim.4. Verifica dreapta jos la inchidere si vezi rubrica cu bonificatia.
Eu cred ca diferenta ta de 128 lei provine din bonificatia de care beneficiaza firma la trim.4. Verifica dreapta jos la inchidere si vezi rubrica cu bonificatia.
Da, cum se procedeaza cand la trim III avem pierdere care anuleaza profitul de la sem I ? nu era vorba neaparat de bonificatie, ci de faptul ca imi inregistra 691=441 - 1124 la an, ceea ce nu era corect . Profitul se calculeaza pe total perioada, nu pe fiecare trim in parte...
Asta zic si eu : ramai cu plata in plus, nicidecum cu impozit pe rosu .