Buna ziua,
Am primit o notificare de conformare de la ANAF pt o firma ( farmacie ) care in 2021 a inregistrat 2 facturi de cazare . In notificare se arata ca aceste cheltuieli nu sunt justificate tinand seama de obiectul de activitate si se datoreaza TVA ( pt valoarea dedusa -127 lei ) si impozit pe venit din alte surse ( 243 lei ) pt cheltuiala dedusa.
In 2021 firma era platitoare de impozit pe profit. La acea data nu ma ocupam eu de evidenta contabila.
Oare cum ar trebui sa procedam ? Sa facem corectie pe decontul de TVA din acea perioada ? Decontul corectat il incarcam in SPV ?
Oare e suficient pt a nu incepe controlul fiscal ?
Multumesc pt raspunsuri,
Notificare de conformare ANAF cheltuieli nejustificate
Re: Notificare de conformare ANAF cheltuieli nejustificate
Notificarea este o aberație.
Alte surse?! Pe bune?! Asta este abuz. Cazarea nu are justificare?! Incredibil unde am ajuns.
Am și eu una. Generată cu date fie aiurea fie cu informații false sau cu omisiuni - scrise de ANAF așa.
Alte surse?! Pe bune?! Asta este abuz. Cazarea nu are justificare?! Incredibil unde am ajuns.
Am și eu una. Generată cu date fie aiurea fie cu informații false sau cu omisiuni - scrise de ANAF așa.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
OMG! Dar ati depus SAFT, sau de unde au scos ei informatiile respective? Totusi, in 2021 nu exista SAFT. Si atunci ma intreb daca in 2021, fara SAFT au avut posibilitatea sa "gaseasca" 2 facturi de cazare, la ce ii ajuta in plus SAFT sau pt ce minunatii vor trimite de acum inainte notificari de conformare...
@tomac: dvs pt ce cheltuieli ati primit notificare?
@tomac: dvs pt ce cheltuieli ati primit notificare?
Eu, recent? Pentru energie electrică!!!! ANAF consideră risc fiscal pentru mine că facturile emise de un furnizor de energie electrică prin e-factura în tot anul 2024 pe care eu le-am înregistrat și declarat ca atare prin D394 constituie risc fiscal pentru că...furnizorul meu nu le-a declarat în D394!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Este foarte ciudat. Chiar daca anaf vede facturile de cazare, de unde stie daca sunt sau nu justificate ? Poate sa trimita o adresa prin care sa solicite informatii dar sa traga concluzia asa de la distanta ca sunt nedeductibile mi se pare o tampenie. Cum ati rezolvat aceasta problema? Ati aflat cum au ajuns sa verifice aceste facturi?