demisie cu preaviz

ciobanum

demisie cu preaviz

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: sunt in concediu fara plata pana pe 17.02.2025, cu revenire la job pe 18.02.2025. Perioada de preaviz din CIM in cazul demisiei este de 15 zile lucratoare, am functie de executie.
1. cu ce data inaintez demisia, respectand preavizul?
2. a. vreau sa trimit demisia prin posta cu scrisoare cu valoare si confirmare de primire, e bine? b. e o problema daca trimit demisia si prin e mail si prin posta?
3. editez demisia la computer si semnatura va fi olograf, e ok?
4. trimit demisia prin posta si pe email in perioada de CFS, cu data emiterii demisiei in perioada de concediu fara plata, e bine?
5. administratorul unic al sc care era si unul dintre asociati a decedat subit luna trecuta, demisia e valabila, da?
Multumesc pentru ajutor si scuze pentru atatea intrebari, dar nu vreau sa gresesc.

herganiec

Re: demisie cu preaviz

#2 Mesaj de herganiec »

1.Preavizul începe să curgă din ziua următoare transmiterii demisiei și se calculează doar zilele lucrătoare. Deoarece sunteți în concediu fără plată până pe 17.02.2025 și reveniți la serviciu pe 18.02.2025, pentru ca preavizul să se încheie la data dorită, ar trebui să transmiteți demisia astfel încât preavizul de 15 zile lucrătoare să se finalizeze la data dorită.
2.Da.. Da.
3.Da, este în regulă să redactați demisia la computer și să o semnați olograf (de mână).
4.Da, puteți trimite demisia în perioada concediului fără plată. Conform Codului Muncii, demisia este un act unilateral al salariatului și poate fi înaintată oricând. Asigurați-vă că respectați perioada de preaviz stipulată în contractul de muncă.
5.Da, demisia dumneavoastră rămâne valabilă. Decesul administratorului unic nu afectează validitatea demisiei. Conform legislației muncii, angajatorul are obligația de a înregistra demisia salariatului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ciobanum

#3 Mesaj de ciobanum »

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
1. Daca revin la munca pe 18.02. si am 15 zile lucratoarea preaviz, este corect sa demisionez cu data de 10 martie 2025? DIn 18.02 sunt 15 zile lucratoare pana pe 10 martie. Sau demisie din 11 martie?
2. Voi trimite demisia atat prin posta cat si pe e mail zilele urmatoare, cand sunt in CFS.

ciobanum

#4 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, va rog, ma ajuta cineva cu data corecta cu care pot demisiona in cazul descris, respectand preavizul de 15 zile lucratoare, data revenirii la serviciu fiin 18 februarie 2025? Multumesc

Scrie răspuns