Dimensiune baza de date

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
micleac890

Dimensiune baza de date

#1 Mesaj de micleac890 »

Bună ziua.
La actualizarea la versiunea Saga C 3.0.585, fișierul cont_baza.fdb crește foarte mult în dimensiune. Am constatat că în momentul actualizării, se modifică și fișierul clona.fdb din Freetab, ceea ce determină modificarea dimensiunii și a fișieruluicont_baza.fdb (modificareea dimensiunii fișierului e de circa +70%)
Dacă am setat fișierul clona.fdb ca fiind read-only, dimensiunile fișierului cont_baza.fdb nu s-au mai modificat. În schimb actualizarea bazei de date s-a blocat la pasul 4/6.
La rularea ulterioară a programului nu am putut identifica dacă sunt probleme la baza de date a firmei. Am putut lucra în ea.
Există vreo posibilitate pentru a bloca modificarea fișierului clona.fdb, sau compactarea fișierului cont_baza.fdb,
De la trecerea de la versiunea fox la firebird, dimensiunea fișierului cont_baza.fdb raportat la folderul cu 326 fișiere 9ultima variantă) a crescut în unele situații și de 16 ori.
Mulțumesc

balazse246

Re: Dimensiune baza de date

#2 Mesaj de balazse246 »

Cel mai bine asemenea sugestii ar trebui sa transmiti echipei Saga, aici gasesti utilizatorii programului.
Datele de contact le gasesti aici sau ii contacti pe chat (direct pe site-ul principal):
https://www.sagasoft.ro//contact.php

Scrie răspuns