declaratie 406
-
declaratie 406
Buna ziua
Eu am folosit pentru clienti si furnizori coduri alfa numerice ex.401.E0001 Enel , 4111.R0080 Radet etc
In dec.406 nu pot fi transmise date alfanumerice.
Cum pot modifica fara sa reintroduc soldurile la 31.12.2024 si luna ianuarie
in asa fel ca in D.406 incepand cu 01.2025 ct.401.E0001 sa fie preluat 401.00001 Enel etc
Exista in SAGA o modalitate de a rezolva problema ?
Multumesc din suflet pentru orice sfat si ajutor
Marilena Dumitru
Eu am folosit pentru clienti si furnizori coduri alfa numerice ex.401.E0001 Enel , 4111.R0080 Radet etc
In dec.406 nu pot fi transmise date alfanumerice.
Cum pot modifica fara sa reintroduc soldurile la 31.12.2024 si luna ianuarie
in asa fel ca in D.406 incepand cu 01.2025 ct.401.E0001 sa fie preluat 401.00001 Enel etc
Exista in SAGA o modalitate de a rezolva problema ?
Multumesc din suflet pentru orice sfat si ajutor
Marilena Dumitru
Re: declaratie 406
faci o salvare a BD, apoi
Administrare, Intretinere BD, modificare coduri, mificare cod contabil.. pui cont vechi (401.E0001) si completezi contul nou (401.00001)... executa.. le iei pe rand.
Administrare, Intretinere BD, modificare coduri, mificare cod contabil.. pui cont vechi (401.E0001) si completezi contul nou (401.00001)... executa.. le iei pe rand.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
- balazse246
Pentru dumitrum606
Esti sigura in ceea ce ai scris mai sus, eu am testat si nu au fost probleme.
Poate ar fi bine sa ne postezi eroare primita.
Esti sigura in ceea ce ai scris mai sus, eu am testat si nu au fost probleme.
Poate ar fi bine sa ne postezi eroare primita.
-
Eu am transmis deja pentru o testare in decembrie o D 406 cu coduri alfanumerice asa cum am in balanta si raspunsul ANAF a fost ,, Nu exista erori de validare""dar am inteles ca asta nu insemna ca declaratie este Ok si ca peste cateva luni pot primi instintare ca este eronata si bineinteles cu consecinte , respectiv amenda
Eu am folosit codurile asa pentru o identificare mai rapida a partenerilor in ordine alfabetica ptr.sunt de ordinul miilor .
Multumesc pentru sfaturi
O zi minunata
Eu am folosit codurile asa pentru o identificare mai rapida a partenerilor in ordine alfabetica ptr.sunt de ordinul miilor .
Multumesc pentru sfaturi
O zi minunata
- balazse246
Ai citit intr-un act normativ ca va fi cu consecinte/amenda sau doar ai citit/auzit pe ici colo?
De altfel, nu prea inteleg acest tip de codificare, cu ce te ajuta?
Cumva la plata? Daca da, atunci gresit, deoarece nu trebuie sa alegi contul, ajunge daca introduci 401, dupa care suma, apesi pe "enter" la "detalii" se deschide o fereastra unde poti introduce numele furnizorului si sa il alegi din lista, dupa care sa asociezi plata facturilor dorite.
De altfel, nu prea inteleg acest tip de codificare, cu ce te ajuta?
Cumva la plata? Daca da, atunci gresit, deoarece nu trebuie sa alegi contul, ajunge daca introduci 401, dupa care suma, apesi pe "enter" la "detalii" se deschide o fereastra unde poti introduce numele furnizorului si sa il alegi din lista, dupa care sa asociezi plata facturilor dorite.
-
Codificarea era utila in balanta pentru identificarea mai rapida a partenerilor dupa nume care apar in ordine alfabetica.
Incepind cu 2025 merg cu inregistrare numerica si o sa vad cum rezolv cu soldurile precedente.
Referitor la amenda am participat la un curs acum doua saptamani si lectorul a raspuns unui cursant
Oricum eu v a multumesc pentru raspuns
Incepind cu 2025 merg cu inregistrare numerica si o sa vad cum rezolv cu soldurile precedente.
Referitor la amenda am participat la un curs acum doua saptamani si lectorul a raspuns unui cursant
Oricum eu v a multumesc pentru raspuns
cont virament lipsa. cum rezolv in d.406?
- balazse246
"cont virament lipsa" a fost mesajul complet?
-
Intrebare:Pt.cei care nu au cont in banca[mai sunt rataciti pe vremurile acestea] ce cifre trece la cont pt.a se valida d406.Va multumesc!
- balazse246
Trebuie intrebat la ANAF.
Buna ziua, avand in vedere ca nu am gasit niciun tutorial pentru SAF-T, imi puteti explica pe scurt cum se genereaza aceasta declaratie? Am incercat sa butonez un pic dar la dukintegrator ma blochez. Sunt la inceput si nu stiu cum se procedeaza cu declaratia SAF-T
- balazse246
Pentru negoip
https://www.sagasoft.ro//tutoriale-video.php?id=AKYGaqprXQw
Vezi si ultima parte din tutorial:balazse246 scrie: ↑Mie Feb 26, 2025 3:15 pm ...
Deschizi DUK Integrator (daca este cazul actualizezi programul) -> apesi pe "alege fisiere" si selectezi fisierul xml generat -> la "alege tipul declaratiei" alegi "D406" -> la "introduceti pinul pentru semnare" introduci pinul de la token -> apesi pe "validare+creare pdf semnat".
Fisierul pdf se va genera in acelasi folder unde s-a generat fisierul xml.
...
https://www.sagasoft.ro//tutoriale-video.php?id=AKYGaqprXQw
Mi se genereaza pdf doar o pagina, ca o prezentare a ce cuprinde XML ul acestei declaratii. Asa trebuie? Am crezut ca e o declaratie cu muulte pagini si toate prezentate pe rand
)
Sau poate am generat eu gresit?

Sau poate am generat eu gresit?