Facturare inchirere sala evenimnte- cu tva sau fara?

iridone

Facturare inchirere sala evenimnte- cu tva sau fara?

#1 Mesaj de iridone »

Buna,

Am o intrebare...
Un SRL platitor de tva si-a schimbat activitatea si spatiul unde initial avea un bar l-a reamenajat si l-a transformat intr-o sala de evenimente private pe care il inchiriaza la terte persoane fizice sau juridice.
Intrebarea este: SRL-ul va factura chiria pe care o incaseaza pt spatiul inchiriat cu tva sau fara?

Inchirierea este obiectul de activitate al Srl-ului....
Eu stiu ca chiria este scutita de tva conf art 292 (2) Cod fiscal care spune asa: (2) Următoarele operațiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:"e) arendarea, concesionarea, închirierea și leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct și superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepție următoarele operațiuni:
1. operațiunile de cazare care sunt efectuate în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;
2. închirierea de spații sau locații pentru parcarea autovehiculelor;
3. închirierea utilajelor și a mașinilor fixate definitiv în bunuri imobile; Norme metodologice
4. închirierea seifurilor; dar cred ca doar in anumite cazuri

..... dar totusi este vorba de un spatiu (o camera) nu intreg imobilul, iar spatiul este al administratorului pentru care s-a intocmit un contract de comodat ....deci spatiul nu este proprietatea SRL-ului, iar inchirierea este pentru cateva ore dintr-o zi.

Parerea mea este ca trebuie sa se factureze cu Tva. Voi ce ziceti?

tomac

Re: Facturare inchirere sala evenimnte- cu tva sau fara?

#2 Mesaj de tomac »

Eu recomand închiriere cu TVA. În caz contrar va fi nevoit să ajusteze TVA la ceea ce a dedus.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

iridone

Re: Facturare inchirere sala evenimnte- cu tva sau fara?

#3 Mesaj de iridone »

Multumesc de raspuns....

Am mai "scotocit" si eu prin Codul fiscal pe la norme metodologice si scria de situatii in care trebuie facuta ajustare de tva...deci cum ziceam...mai bine cu Tva fara complicatii ulterioare :D

Scrie răspuns