Plati numerar casa

georgescug

Plati numerar casa

#1 Mesaj de georgescug »

Buna ziua!
Am o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.
Sunt contabil la o societate cu teren luat in arenda.
Societatea plateste la Primarie impozit pe terenul luat in arenda.
Plata se va face in numerar.
Nelamurirea mea este urmatoarea:
Care este plafonul zilnic de plati catre Primarie,
avand in vedere ca de la 01.01.2025 s a modificat.

Va multumesc!

herganiec

Re: Plati numerar casa

#2 Mesaj de herganiec »

Plățile către instituțiile publice, precum primăriile, pentru taxe și impozite, nu sunt supuse acestor plafoane. Astfel, societatea dumneavoastră poate achita integral impozitul pe terenul arendat în numerar, fără a fi restricționată de un plafon zilnic. Este important să rețineți că aceste plafoane se aplică în principal tranzacțiilor comerciale între entități private și nu plăților către instituțiile statului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

costachet

#3 Mesaj de costachet »

Buna seara , am o dilema asupra datei cand se consemneaza in caserie plata.
am urm sit.:
pct de lucru lucreaza cu marfa livrata de agenti comerciali, la predarea marfii ( urmatoarei comenzi) se achita precedenta livrare si acum vine semnul de intrebare ...data chitantei ( fiind listata inainte de sosire) nu corespunde cu data platii efective si a , implicit, datei consemnate in registrul de casa de la acel pct de lucru
spre ex. data chitanta 30.05.2025 platita din casa pe 02.06.2025 si inregistrata plata la data de 02.06.......am document pe o data si plata pe alta data.
Ce solutie am pentru acest decalaj temporal ?

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Solutia este ca agentul comercial sa aduca chitanta in ziua in care a fost emisa si sa fie platita, sau sa il tipareasca pe loc. :D

nicolam76

#5 Mesaj de nicolam76 »

Chitanta o introduci cu data de pe ea.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Chitanța este documentul justificativ pentru încasarea unei sume de bani în numerar și se întocmește la momentul încasării efective, nu înainte sau după acest moment.
În registrul de casă, data operațiunii este data plății efective, nu data emiterii documentului, dacă acestea diferă.
dar e prea complicat..
Anulați chitanța emisă prematur (marcând-o clar „ANULATĂ” și păstrând-o în arhivă).
Emiteți o nouă chitanță cu data corectă a plății efective (02.06.2025), care să fie folosită ca document justificativ la completarea registrului de casă pentru acea zi.
În registrul de casă, veți consemna plata la data reală a operațiunii, pe baza noii chitanțe
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

costachet

#7 Mesaj de costachet »

multumesc herganiec,
nu eu emit chitanta implicit nu pot controla data emiterii, ( furnizorii emit chitantele )
eu primesc pe 02.06 , platesc pe 02.06 , dar chitanta are data 30.05.
sa vad daca si cum ii educ...

nicolam76

#8 Mesaj de nicolam76 »

agentii sa aduca banii cand au incasat..nu dupa cum vor.

Scrie răspuns