Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați în următoarea situatie:
Firma noastră este cu TVA la incasare,trimestrial.
Am cumpărat produse (materiale nestocate) de la un furnizor care a emis factura în baza bonului fiscal fară CUI (78 lei valoare totală). Am observat că adresa firmei era eronată și am dorit corectarea facturii. S-a emis o factură storno (-78 lei valoare totală) pe care era adresa corectă și se specifica plata în baza bonului fiscal(fara CUI) emis anterior pt factura initiala.
Ulterior s-a emis o nouă factură emisă în baza unui alt bon fiscal (fara CUI) cu adresa corectă (78 lei valoare totală).
Pe SPV am primit:
- 2 facturi cod 751 (în scopuri contabile), una fiind cea cu adresa greșită iar cealalta factura corectă - fiecare de 78 lei valoare totală
- o notă de creditare (cod 381) în valoare totala de 78 lei, cu referinața factura anterioara – prima factură ( cu adresa gresita)
- o a 2-a notă de creditare (cod 381) în valoare totala de 78 lei pe care la referinața factura anterioara apare numarul bonului fiscal (fara CUI) în baza căruia s-a emis factura initială (cea cu adresa gresită).
Dacă accept ambele note de creditare e ca și cum aș anula ambele facturi, deci nu pot deduce TVA-ul aferent celei de a 2-a facturi emisă corect.
Apoi am 2 bonuri de casa (bonuri fiscale fară CUI), fiecare de 78 lei, deși am platit doar 78 lei. Nu am semnat nimic cum că s-au primit 78 lei aferent bonului în faza caruia s-a emis prima factură (factura stornata), ci după cum am spus anterior, pe factura storno fizică dată (-78 lei) pe care era adresa corectă, se specifica plata în baza bonului fiscal(fara CUI) emis pt factura initiala.
Vi se pare în regulă?
Cum ar trebui să procedez?
Vă mulțumesc
stornare factura SPV
- balazse246
Re: stornare factura SPV
Doar din curiozitate, daca CIF-ul era corect, cu ce te-a deranjat adresa, mai ales la 78 lei?