decontare transport salariati
decontare transport salariati
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce inregistrari contabile ar terbui sa fac in cazul in care firma transporta salariatii la punctul de lucru cu mijloacele de transport proprii(un microbus) si doreste sa opreasca banii pentru transport salariatilor.Ce inregistrari fac in contabilitate?
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti ce inregistrari contabile ar terbui sa fac in cazul in care firma transporta salariatii la punctul de lucru cu mijloacele de transport proprii(un microbus) si doreste sa opreasca banii pentru transport salariatilor.Ce inregistrari fac in contabilitate?
Multumesc
Re: decontare transport salariati
Daca transportul este suportat integral de catre salariati:
Costul transportului (potrivit facturii de la transportator) este de 124 lei
624 = 401...100 lei
4426 = 401....24 lei
Costul transportului se imparte pe numar de salariati
(admitem ca sunt 11 salariati):
124 lei (cost transport)/11 persoane = 11,27, rotunjit la 11 lei (trecut la RETINERI, unde alegem si perioada)
Imputarea transportului salariatilor:
428 = 758x pentru 124 lei
Si concomitent
421 = 428 pentru 124 lei
Costul transportului (potrivit facturii de la transportator) este de 124 lei
624 = 401...100 lei
4426 = 401....24 lei
Costul transportului se imparte pe numar de salariati
(admitem ca sunt 11 salariati):
124 lei (cost transport)/11 persoane = 11,27, rotunjit la 11 lei (trecut la RETINERI, unde alegem si perioada)
428 = 758x pentru 124 lei
Si concomitent
421 = 428 pentru 124 lei
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
dar transportatorul este firma insasi.catre cine emite factura?

In situatia aceasta eliminati contul 401 din monografie si-l inlocuiti cu un creditor divers (462.analitic distinct).
Creati un analitic distinct pe care-l veti numi TRANSPORT_SALARIATI.
Veti face o Decizie interna prin care stabiliti ca transportul costa 100 lei fara TVA pentru salariati.
Decizia o treceti in INTRARI (la nr. document treceti numarul deciziei, codul fiscal il lasati necompletat atunci cand creati analiticul distinct), si o inregistrati ca pe o factura de intrare.
si monografia contabila
multumesc mult
multumesc mult
Daca faceti prin INTRARI, SAGA va face notele contabile automat.
Inchiderea contului 462.analitic distinct se va face prin venituri 758X.
Daca introducem prin INTRARI, atunci vom avea:
624 = 462....100 lei
4426 = 462....24 lei
428 = 758X pentru 124 lei (100+TVA)
Recuperarea sumelor de la salariati:
421 = 428 pentru 124 lei
Inregistrarea veniturilor proprii ca firma:
462 = 758X pentru 124 lei
Inchiderea contului 462.analitic distinct se va face prin venituri 758X.
Daca introducem prin INTRARI, atunci vom avea:
624 = 462....100 lei
4426 = 462....24 lei
428 = 758X pentru 124 lei (100+TVA)
421 = 428 pentru 124 lei
Inregistrarea veniturilor proprii ca firma:
462 = 758X pentru 124 lei
Ultima oară modificat Joi Oct 30, 2014 12:02 pm de către paturcai, modificat 1 dată în total.
Intrucat (multumesc lui BalazsE pentru atentionare) nu pot deduce TVA pentru un document care nu exista:
Colectare TVA:(luam in calcul ca transportul ar valora 100 lei conform Devizului/Notei de calcul)
635 = 4427 pentru 24 lei (100 x 24%)
Imputarea transportului:
428 = 7588 pentru 124 lei (100 costul +24 lei TVA)
421 = 428 pentru 124 lei
Cum ar trebui sa arate nota de calcul?
1. Salariul soferului pentru cate ore va face acest transport
2. Amortizarea autovehiculului
3. Combustibilul consumat pentru acest transport
Colectare TVA:(luam in calcul ca transportul ar valora 100 lei conform Devizului/Notei de calcul)
635 = 4427 pentru 24 lei (100 x 24%)
Imputarea transportului:
428 = 7588 pentru 124 lei (100 costul +24 lei TVA)
421 = 428 pentru 124 lei
Cum ar trebui sa arate nota de calcul?
1. Salariul soferului pentru cate ore va face acest transport
2. Amortizarea autovehiculului
3. Combustibilul consumat pentru acest transport
Buna ziua!
In luna iulie am o deplasare a unui angajat in firma ( pe post de conducator auto cu tonaj mare ) cu masina proprietate personala a directorului economic a societatii, in interesul firmei, pt. care am bonuri de comustibil platite de catre sofer si decontate apoi de catre societate la intoarcere de pe traseu.
Intrebare:
pot deduce intreaga cheltuiala in calc. impozitului pe profit, avand in vedere ca ii intocmesc ordin deplasare si decont cheltuieli. Pot scrie pe ordin deplasare nr.inmatriculare a masinii. Nu a mai fost folosita pana acum in interesul firmei si nu are nici un contract de folosire incheiat in avans. Ar trebui sa intocmesc un contract pt. folosire ocazionala a autoturismului?
Multumesc!
In luna iulie am o deplasare a unui angajat in firma ( pe post de conducator auto cu tonaj mare ) cu masina proprietate personala a directorului economic a societatii, in interesul firmei, pt. care am bonuri de comustibil platite de catre sofer si decontate apoi de catre societate la intoarcere de pe traseu.
Intrebare:
pot deduce intreaga cheltuiala in calc. impozitului pe profit, avand in vedere ca ii intocmesc ordin deplasare si decont cheltuieli. Pot scrie pe ordin deplasare nr.inmatriculare a masinii. Nu a mai fost folosita pana acum in interesul firmei si nu are nici un contract de folosire incheiat in avans. Ar trebui sa intocmesc un contract pt. folosire ocazionala a autoturismului?
Multumesc!
Ma intereseaza si pe mine cum mai e cu aceste bonuri. Am avut 3 angajati trimisi la cursuri de formare in alt oras si unul(cum masina caruia s-au deplasat) a adus bon de benzina cu RO-ul societatii atasat la ordinul de deplasare. Cum se mai inregistreaza/deduce dpdv impozit TVA?
Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutor daca se poate de la cineva care s-a lovit de acesata situatie.
Pentru situația în care o echipă de muncitori pleacă direct de acasă către șantier (fără a trece pe la sediul firmei), pot fi decontate cheltuielile cu motorina si tva ul aferent? Sau altfel spus care sunt conditiile in care cheltuiala cu motorina si tva ul sa fie deductibile ( mentionez ca masina este proprietatea firmei)? Echipa de muncitori sta in acelasi sat si lucrarile sunt mai peste tot si nu vad nici un sens sa mearga la sediul firmei ca de acolo sa se deplaseze catre santier. Am uitat sa precizez ca am exista foi de parcurs binenteles. Multumesc anticipat.
Am si eu nevoie de ajutor daca se poate de la cineva care s-a lovit de acesata situatie.
Pentru situația în care o echipă de muncitori pleacă direct de acasă către șantier (fără a trece pe la sediul firmei), pot fi decontate cheltuielile cu motorina si tva ul aferent? Sau altfel spus care sunt conditiile in care cheltuiala cu motorina si tva ul sa fie deductibile ( mentionez ca masina este proprietatea firmei)? Echipa de muncitori sta in acelasi sat si lucrarile sunt mai peste tot si nu vad nici un sens sa mearga la sediul firmei ca de acolo sa se deplaseze catre santier. Am uitat sa precizez ca am exista foi de parcurs binenteles. Multumesc anticipat.