Imobil pe firma platitor de impozit profit

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
imrehl

Imobil pe firma platitor de impozit profit

#1 Mesaj de imrehl »

Buna Ziua!

Daca pe firma platitor de impozit pe profit exista un imobil care nu este sediul firmei, ninci punct de lucru ....se poate deduce cheltuielile integral la acest imobil?
(chelt privind amortizarea lunara,taxe si impozite, intretinere lunara, achizitie gresie,faianta, masa lemnoasa etc....)

tomac

Re: Imobil pe firma platitor de impozit profit

#2 Mesaj de tomac »

Nu. Ba chiar dacă e în proprietatea vreunui asociat sau administrator se consideră venit obținut de acesta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

imrehl

#3 Mesaj de imrehl »

Va multumesc frumos!
Nu locuieste nimeni acolo,este la tara.... a fost cumparata imobilul pe firma in 2020. Sediul firmei este in oras, cu contract comodat intre administrator si firma.
Initial acest imobil a fost cumparat ca o investitie...cateodata administratorul lucreaza de acolo,dar in rest este gol...nu este folosit...
Ce recomandati ca sa se poate deduce cheltuielile privind amortizarea lunara,taxe si impozite, intretinere lunara, achizitie gresie,faianta, masa lemnoasa etc.... sa mearga administratorul la ONRC si sa inregistreze ca sediu secundar, atunci se poate deduce aceste cheltuieli?

imrehl

#4 Mesaj de imrehl »

Buna ziua!
Daca puteti sa ma ajutati cu o recomandare,sfat ce sa facem cu acest imobil ca sa putem deduce cheltuielile integral pe viitor?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Dacă imobilul nu este utilizat în interesul activității economice nu se poate deduce nicio cheltuială legată de el.
Pentru a deduce trebuie să puteți dovedi că el este utilizat pentru activitatea economică a firmei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

imrehl

#6 Mesaj de imrehl »

Bine,va mutluesc frumos pentru raspunsuri!

apostolm571

#7 Mesaj de apostolm571 »

Buna ziua! O situatie asemanatoare e si la mine. Administratorul are cumparat un spatiu dintr-o fabrica veche care acum vrea sa faca acolo un punct de lucru, vestiare pentru angajati, atelier (unde v-a executa tablouri electrice pentru lucrarile pe care le executa) si biroul de contabilitate . Face asta in baza unui contract de comodat fara a obtine venit propriu . Firma , de anul acesta este la impozit pe profit. Reconsolidarea constructie si modernizarea/ amenajarea ei cu tot ceea ce implica asta: materiale constuctii, echipamente termice, electrice, gresie, faianta, mobilier, impozit pe cladire , apa, etc. este legal a se face de catre firma. Trebuie ca acest punct de lucru sa fie inregistrat si la Registrul comertului ca sa fie legal? Multumesc!

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

Dacă firma are acolo activitate economică permanentă, DA, trebuie declarat punctul de lucru la Registrul Comerțului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

apostolm571

#9 Mesaj de apostolm571 »

Multumesc cu recunostinta! Zi cu spor tuturor!

Scrie răspuns