Articole fara grupa definita in Saga

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
ionital808

Articole fara grupa definita in Saga

#1 Mesaj de ionital808 »

Buna ziua.

Am in Saga articole fara grupa definita in fisierul articole.
Cu toate ca am setat in marketline o singura gestiune, dupa fiecare vanzare de produs gasesc si alte articole, pe langa gestiunea aleasa, chiar si alt tip de articol.
Am vazut ca sunt setate acele tipuri de articole ca fiind vandabile, insa, chiar si asa, pare a fi ok, deoarece, un echipament tehnologic, la un moment dat poate fi vandut.
Sau un semifabricat, prin natura activitatii noastre (productie si vanzare produse de patiserie) poate fi vandut.
Vad ca daca ii setez o grupa (de exemplu "Alte grupe"), nu mai apar in nomenclatorul de produse vandabile in marketline.
Exista o alta varianta sau este o alta explicatie pentru care apar printre produsele vandabile in marketline?
Multumesc.

balazse246

Re: Articole fara grupa definita in Saga

#2 Mesaj de balazse246 »

Vrei sa zici ca pentru imobilizari ai creat tip de articol? Nu prea bine, deoarece ar fi mai optim sa lucrezi pe nedefinit.
Daca tot ai optat pentru tip de articol, macar ai pus bifa la "nestocat"?
Din cate stiu eu in MarketLine la vanzare poti opta sa "filtrezi" dupa grupe de articole.

ionital808

#3 Mesaj de ionital808 »

Acum multi ani, cand am inceput sa lucrez in Saga nu stiam atatea detalii, cat despre nestocat, clar nu.
Ratiunea mea era ca daca voi vinde utilajele, sa mai am articolul. Nu gandeam pe nedefinit...
Totusi, sunt multe alte articole care ar fi vandabile, nu au definita o grupa anume, dar acum imi apar in marketline, pe langa gestiunea setata de mine ca si utilizata.
Poate cineva ca utilizeaza Marketline stie?

Mai am o intrebare: avem un magazin de vanzare cu amanuntul unde o parte mare dintre produse sunt gata cantarite si ambalate la pungi de 100 g produs.
Ar fi vreo posibilitate ca pentru produse cu UM kilogram, pasul sa fie 100 g?
Adica, atunci cand aleg produsul, in loc de "1"implicit sa apara "0,1"?

ionital808

#4 Mesaj de ionital808 »

Pot vedea in Marketline o situatie a vanzarilor cumulat pe articole, pentru o perioada data? Zi, etc?

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Blocheaza acele articole, si atunci nu o sa iti mai apara.

Faptul ca este un magazin cu amanuntul nu ai zis daca evidenta este cantitativ-valoric sau global-valoric, adica daca lucrezi cu articole cu setare "nestocat" sau nu.

ionital808

#6 Mesaj de ionital808 »

Evidenta este cantitativ-valorica, dar nu as dori sa lucrez cu produse nestocate, daca s-ar putea.
Concret, viata produselor noastre este mai mare decat 24 de ore, iar la finalul zilei in mod normal si real ramanem cu stoc.
Da, ar fi mai simplu, dar nu si real.
Cum sa fac?

chirigiui509

#7 Mesaj de chirigiui509 »

Pentru a ține evidența stocurilor și pentru a răspunde cerințelor pe care le-ați exprimat, singura soluție (în opinia mea) este să vă definiți articole noi.
Dumneavoastră spuneți că "o parte mare dintre produse sunt gata cantarite si ambalate la pungi de 100 g produs" ori asta înseamnă că aveți deja un set nou de produse.
In momentul transformării (din vracuri în porții mai mici) înregistrați o "dezmembrare" și astfel veți avea trasabilitatea mișcării stocurilor pentru toate articolele.
În plus, în cazul porționării de care vorbiți, aveți obligații suplimentare de etichetare (...).
Succes!

Scrie răspuns