Facturi primite

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cijua

Facturi primite

#1 Mesaj de cijua »

Buna ziua. Sunt noua pe aici
Micro platitor tva din 1 dec
Am achizitionat marfuri. 1 factura pe 30noi (nu eram platitor) si 2 facturi pe 1 si 2 dec
Facturile nu au fost emise pe numele societatii deoarece nu functiona sistemul lor (apare metro sistem defect la cumparator)
Pe 8dec eu am emis factura pe toate marfurile (le am vandut)
Iar pe 23 dec primesc stornarile celor 3 facturi si alte 3 facturi noi noi emise cu data de 25 dec, corect la.societatea mea cu Ro (toate 3 facturi cu Ro)
Intampin o problema la inregistrarea aceasta in saga
Eu daca cuplez stornarile cu facturile initiale.. nu pot finaliza validarea f din iesiri deoarece produsele intrate in stoc sunt ulterior datei vanzarii ..
Cum imi sugerati sa procedez corect?
Plata facturilor a fost facuta in 30 si 1 cash iar in 2 prin op... trebuie sa inrehistrez platile prin 473 si sa i chid facturile emise pe soc mea?
Iar legat de tva... eu initial am avut marfuri pe o factura ca neplatitor. Iar acum factura corectata este primita ca si platitor pentru ca asa sunt la data corectiei

balazse

Re: Facturi primite

#2 Mesaj de balazse »

Daca facturile nu au fost emise pe firma, atunci nu au ce cauta in evidenta firmei.

cijua

#3 Mesaj de cijua »

Asta asa este. Dar cum rezolv situatia facturii emise deja in 8.. precum si platile aferente, in situatia in care eu inreg f lacturile primite in 25?

cijua

#4 Mesaj de cijua »

Nu stiu cum sa gestionez parte cu gestiunea marfurilor.. mai intai am iesire din gestiyne si apoi incarc in gestiune... ceca nu este corect

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Aici este problema, tu ai vandut bunuri ca nu iti apartin. Efectiv nu trebuia sa faci vanzarea, o data nici nu le-ai receptionat.
Desi nu este deloc corect, poti sa introduci un aviz pe data pe care il doresti si factura din 25 o sa asociezi cu acel aviz.

cijua

#6 Mesaj de cijua »

multumesc. o sa incerc asa. problema a aparut de la sistemul lor defect mi au spus ca se rezolva. intre timp eu a trebuit sa vand si asa m am complicat cu aceasta situatie. o ultima intrebare. platile efectuate este ok daca le trec prin 473, apoi inchid facturile cu 473?

cijua

#7 Mesaj de cijua »

am introdus aviz pe 30.11 1.12 si 2.12 apoi am lipit facturile de avize insa cand vreau sa validez factura emisa imi apare mesajul "se incearca descarcarea unei intrari posterioare datei documentului". sa inteleg ca va trebuie sa finalizez asa?

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Nu. Înseamnă că nu sunt asociate corect avizele sau cel puțin un produs nu are asociat avizul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cijua

#9 Mesaj de cijua »

Am dezarhivat si am asociat din nou aviz factura si este perfect acum. Va multumesc mult

cijua

#10 Mesaj de cijua »

Buna seara. am finalizat inregistrarea avizelor. am inregistrat si facturile. am asociat aviz cu factura insa am diferenta la 371 cativa bani. avizele si facturile au aceleasi valori in intrari. insa daca generez administrare-intretinere BD-verificare date, imi apare eroarea aceasta:
"Intrari cu diferente intre stocuri si contabilitate (atentionari)
Nr. doc: 856, Data: 23.12.2022, Cont: 371, Contabilitate : -0.01 - Neidentificat in stocuri" ...
de asemenea si n balanta 371 cu minus 6 bani
ma puteti ajuta in rezolvarea acestei situatii va rog?
am mai citit niste discutii anterioare pe forum aici. am inregistrat in articole regularizare 607=371 si s a rezolvat problema din balanta insa eroare apare in continuare.

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Vedeți fișa contului 371. Puteți ignora atenționarea respectivă, iar soldul lui 371 se reglează prin articole contabile. Ca idee problema apare în unele situații de la avize când se facturează parțial din avize și cu cantități subunitare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cijua

#12 Mesaj de cijua »

cand asociez f, imi apare contarea 408=401 4426=4428 si 371=401 cu minus 1ban fara ca eu sa fac ceva. asa mi lipeste f de aviz programul.. desi eu am aceleasi valori si pe aviz si pe factura..
am procedat la regularizare astfel: 408=401 371=401 si 607-371.. sper ca am facut corect. astfel mi se inchid toate conturile in balanta (ptr ca initial ramanea 408 minus 6bani)

moldovanuc174

#13 Mesaj de moldovanuc174 »

Buna ziua , am o situatie in care am primit materiale auxiliare, ambalaje si furnituri pe doua avize, in zile diferite iar apoi am primit factura pe care am asociat-o cu avizele( integral) . Acum cand am verificat BD la intrari am mesaj pentru aceasta factura " data 26.03.2025, cont 3028.1, contabilitate 0, neidentificat in stocuri " !!! Receptia este facuta pe aviz in gestiune .... Vad ca au mai fost situatii similare dar in celelalte cazuri inteleg ca inregistrarile au fost facute pe nedefinit .....Ce as putea face sa reglez aceasta atentionare, sau ce am facut gresit?
Multumesc pentru sprijin!

pomparaus

#14 Mesaj de pomparaus »

Verifica sa nu fi pus pe aviz cont de cheltuiala.

Scrie răspuns