Buna ziua,
Am urmatoarea speta: este vorba de vanzari pe platforma eMag. Din cauza unor probleme tehnice aparute in comunicarea Fan Courier-eMag, Fan Courier a retinut sumele pentru serviciile de curierat aferente comenzilor din rambursurile ce trebuia sa le vireze catre eMag. In desfasuratorul de rambursuri transmis de eMag, sumele retinute de Fan apar cu minus, cu mentiunea Retinere curier. Noi nu primim factura pentru serviciile de curierat de la Fan, ci de la o alta platforma intermediara pe care o avem integrata in eMag (expedierea propriu-zisa se face prin Fan). Aceasta platforma sustine (cu dovezi) ca acele servicii au fost platite deja catre Fan.
Rugamintea mea este, cum fac inregistrarile contabile pentru a evidentia sumele oprite de catre eMag cu titlul de Retinere curier?
Va multumesc anticipat!
Monografie contabila retinere curier
-
Re: Monografie contabila retinere curier
La încasarea de la eMag (cu reținerea de curier)
5121 = 4111 (diferența încasată efectiv)
473 (suma reținută de eMag cu titlul "curier")
Când se clarifică și eMag rambursează suma reținută
5121 = 473
Dacă nu se mai recuperează suma, o transformi în cheltuială:
6588 = 473
în 473 – operațiuni în curs de clarificare.
daca o tii in 473 ai flexibilitate să decizi ulterior dacă o muți pe cheltuieli sau o recuperezi
5121 = 4111 (diferența încasată efectiv)
473 (suma reținută de eMag cu titlul "curier")
Când se clarifică și eMag rambursează suma reținută
5121 = 473
Dacă nu se mai recuperează suma, o transformi în cheltuială:
6588 = 473
în 473 – operațiuni în curs de clarificare.
daca o tii in 473 ai flexibilitate să decizi ulterior dacă o muți pe cheltuieli sau o recuperezi
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Multumesc frumos, @herganiec! O zi frumoasa!
-
Revin cu speta de mai sus... Sumele retinute ne-au fost returnate. Am inregistrat 5121=473, soldul lui 473 devenind zero. Problema este ca acele sume retinute si returnate reprezinta rambursuri platite de clienti. Cum sting soldurile clientilor respectivi? Pentru ca daca le sting prin incasare in contul bancar, Jurnalul de banca Saga nu mai reflecta realitatea din banca.
Multumesc!
Multumesc!
-
Buna ziua,
Ceva sugestii?
Multumesc
Ceva sugestii?
Multumesc
473 4111 Reținere temporară a sumelor din rambursuri de către Fan Courier
sumele datorate de clienți au fost încasate, dar nu au fost încă disponibile în contul bancar al societății din cauza reținerii de către curier
5121 473 Returnarea sumelor reținute de Fan Courier în contul bancar
5121 4111 Încasarea sumelor datorate de clienți prin intermediul Fan Courier
arată că sumele datorate de clienți au fost încasate și sunt acum disponibile în contul bancar al societății.
sumele datorate de clienți au fost încasate, dar nu au fost încă disponibile în contul bancar al societății din cauza reținerii de către curier
5121 473 Returnarea sumelor reținute de Fan Courier în contul bancar
5121 4111 Încasarea sumelor datorate de clienți prin intermediul Fan Courier
arată că sumele datorate de clienți au fost încasate și sunt acum disponibile în contul bancar al societății.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Multumesc mult pentru sprijin