Buna ziua.
Pana acum am lucrat cu gestiuni global valorice.
Acum dorim trecerea la gestiuni cantitativ-valorice.
Intampin urmatoarea problema:
- realizam produse finite (care vor ramane pe stoc de pe o zi pe alta - pot avea termen de valabilitate si 30 de zile) 345 = 711.
Daca se vand direct cu factura, nota contabila este 411 = 7015, plus tva
Daca le transfer in gestiuni cu amanuntul pentru vanzare catre populatie, prin transfer, nota contabila in global-valorica era 371 la 345, 378, tva neexigibila
Acum, nota contabila apare ca fiind 345 = 345.....
La vanzare am 411 = 7015.
Cum pot sa transform produsele finite in marfa si sa le vand corespunzator?
Am gasit o varianta sa le consider direct marfa la vanzare, pe nestocat, dar atunci nu va face partea de productie....
Am nevoie de un document de transfer din gestiunea Productie in gestiunea Magazin.
Este cineva care mai lucreaza asa?
Aveti alte propuneri?
Multumesc.
Transfer produse finite in gestiuni cu amanuntul
-
- balazse246
Re: Transfer produse finite in gestiuni cu amanuntul
Atunci trebuie sa creezi aceele produse si ca marfa (doar ca la denumire sa treci ceva in plus, de exemplu "_" sau "(M)", si prin meniul transferuri, faci transfer de pe un cod pe alta. Tot de acolo poti genera si aviz sau nota de transfer.
-
Nu exista totusi o alta varianta?
In global valoric se putea, avea sens, era totul ok.
Nu exista o alta varianta?
Multumesc frumos.
In global valoric se putea, avea sens, era totul ok.
Nu exista o alta varianta?
Multumesc frumos.
- balazse246
Daca vrei sa le vinzi din magazin ca si produs finit, atunci doar faci transfer de la o gestiune la alta, in rest nu.
De creat articolele pentru marfa nu ar fi asa de greu, adica lista cu produse finite le exporti in excel, printr-o formula reformatezi denumire, si la codul de articol, inlocuieti primul "0" cu "M", si atunci stii de pe ce cod pe ce cod sa transferi.
De creat articolele pentru marfa nu ar fi asa de greu, adica lista cu produse finite le exporti in excel, printr-o formula reformatezi denumire, si la codul de articol, inlocuieti primul "0" cu "M", si atunci stii de pe ce cod pe ce cod sa transferi.
-
"Daca vrei sa le vinzi din magazin ca si produs finit, atunci doar faci transfer de la o gestiune la alta, in rest nu." - vreti sa ziceti ca atunci nu creez alte produse de tip marfa?
Aceasta este o varianta uzuala? SAu cea cu definire de alte produse tip marfa?
M-ar ajuta o varianta care se foloseste in mod uzual, tinand cont de specificul activitatii noastre: suntem producator, avem 2 magazine proprii.
Anumite produse la pot defini ca si nestocate, pe altele le pot grupa si transfera sub denumire generica de "miniprajituri" fiind vorba despre platouri cu produse asortate (toate la acelasi pret), iar altele doresc sa le transfer in gestiunea de vanzare sub numele retetei (Amandina, Savarina).
Imi puteti recomanda un stil de lucru pentru acest tip de activitate?
Aceasta este o varianta uzuala? SAu cea cu definire de alte produse tip marfa?
M-ar ajuta o varianta care se foloseste in mod uzual, tinand cont de specificul activitatii noastre: suntem producator, avem 2 magazine proprii.
Anumite produse la pot defini ca si nestocate, pe altele le pot grupa si transfera sub denumire generica de "miniprajituri" fiind vorba despre platouri cu produse asortate (toate la acelasi pret), iar altele doresc sa le transfer in gestiunea de vanzare sub numele retetei (Amandina, Savarina).
Imi puteti recomanda un stil de lucru pentru acest tip de activitate?