angajare cetatean maghiar

zegreanl

angajare cetatean maghiar

#1 Mesaj de zegreanl »

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta:
trebuie sa fac angajare, la o firma de transport, pentru un cetatean maghiar , care are documentele, carte de identitate si permis de conducere din Ungaria, dar are si un buletin de Romania( expirat din 2017)

intrebarea mea este urmatoarea:
ii fac contract de munca exact ca si la un cetatean roman si transmit in revisal pe CNP - ul ce il are in cartea de identitate expirata....si adresa din Ungaria, sau cum ar trebui sa procedez ?

Multumesc frumos pentru ajutor

herganiec

Re: angajare cetatean maghiar

#2 Mesaj de herganiec »

daca e și cetățean roman puteti să ii faceți CIM normal cu CI chiar expirat cu CNP acela.Trebuie însă să îi cereți să își reînnoiască cartea de identitate si o declarite pe propria raspundere cu domiciliul.
dacă este doar cetățean maghiar Să solicitați de la el un certificat de înregistrare a rezidenței în România emis de IGI (Inspectoratul General pentru Imigrări). Este o formalitate simplă pentru cetățenii UE.
După obținerea acelui certificat (care conține un CNP temporar – format special pentru cetățeni străini), îi puteți face contract de muncă și îl înregistrați în REVISAL pe acel CNP.
Adresa va fi cea declarată în certificatul de rezidență (poate fi și din Ungaria, dar în general este necesar să aibă o adresă de corespondență în România).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

zegreanl

Re: angajare cetatean maghiar

#3 Mesaj de zegreanl »

Multumesc frumos pentru raspuns, am rezolvat

Scrie răspuns