Buna ziua ,
La o societate neplatitoare de tva , la statut tva ce aleg , la intocmirea declaratiei.
Multumesc
D 406
- balazse246
Re: D 406
"Persoana impozabila ce aplica regimul special de scutire pentru intreprinderile mici", dar acest lucru il selecteaza automat programul.
-
De ce ,,persoana impozabila ce aplica regimul special de scutire pentru intreprinderi mici'' si nu ,,persoana neimpozabila'', ca nu inteleg ?
- balazse246
Dupa parerea ta, de ce ar fi "neimposabila"?
-
daca eram sigura de un raspuns, nu intrebam...
prin persoană neimpozabilă se înţelege un partener ce nu figurează ca persoană înregistrată în scopuri de TVA în Registrul persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA publicat pe site-ul ANAF şi nici nu a avut calitatea de persoană înregistrată în scopuri de TVA...
- balazse246
De ce crezi ca partea de "neimpozabila" se refera la TVA?
-
daca poti sa dai un raspuns il dai, daca nu... te poti abtine, de retorica unii suntem satui...balazse246 scrie: ↑Mar Iun 10, 2025 2:17 pm De ce crezi ca partea de "neimpozabila" se refera la TVA?
multumesc.
- balazse246
De ce consideri ca este retorica?
La prima intrebare, daca ii persoana impozabila, de ce te-ai gandit ca ar fi neimpozabil, asta era nelamurirea.
La a doua, de ce crezi ca se refera la TVA si nu la impozit profit/venit, asta era nelamurirea.
Faptul ca sunt interesat de cum si la ce te-ai gandit, de ce ar fi retoric?
De altfel, mai sus am mentionat ce trebuie utilizat, dupa care vii si vrei o confirmare, dar nu ti-ai spus parerea (adica am verificati aic si acolo, si consideri ca ii gresit).
Later edit:
Poate te ajuta si cele postate in Codul Fiscal la art.269 alin (1)
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#A269
La prima intrebare, daca ii persoana impozabila, de ce te-ai gandit ca ar fi neimpozabil, asta era nelamurirea.
La a doua, de ce crezi ca se refera la TVA si nu la impozit profit/venit, asta era nelamurirea.
Faptul ca sunt interesat de cum si la ce te-ai gandit, de ce ar fi retoric?
De altfel, mai sus am mentionat ce trebuie utilizat, dupa care vii si vrei o confirmare, dar nu ti-ai spus parerea (adica am verificati aic si acolo, si consideri ca ii gresit).
Later edit:
Poate te ajuta si cele postate in Codul Fiscal la art.269 alin (1)
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#A269