Sunt neplatitor de tva, dar am cod special de tva pentru AIC
Emit o factura de prestari servicii pentru un client din UE
Emit factura din iesiri valuta cu tip factura T taxare inversa ?
Cum fac sa imi apara pe factura codul special de tva nu CUI societatii?
Factura vad ca apare in declaratia 390 , dar nu apare in declaratia 301 (unde este inscris codul special de tva pe ecran) ?
Factura se transmite in e_factura?
Va multumesc pentru ajutor.
Factura externa client UE
Re: Factura externa client UE
1. Emiteți factură normal, nu cu T. Taxarea inversă o aplică beneficiarul, nu dvs.
2. Apăsați tipărire și alegeți Formular facturi 2 pe care să-l personalizați cum doriți și pe care să-l folosiți pentru asta. Iar acolo unde apare contul, adresa de mail, scrieți și VAT number: RO1122223233 - adică acel cod special
3. Facturile emise de dvs nu se declară în 301. Acel formular este exclusiv pentru facturi de achiziție din UE sau din afara UE pentru care aveți obligația plății TVA în RO fiind persoana obligată la plata TVA.
4. Nu se trimite în e-factura.
2. Apăsați tipărire și alegeți Formular facturi 2 pe care să-l personalizați cum doriți și pe care să-l folosiți pentru asta. Iar acolo unde apare contul, adresa de mail, scrieți și VAT number: RO1122223233 - adică acel cod special
3. Facturile emise de dvs nu se declară în 301. Acel formular este exclusiv pentru facturi de achiziție din UE sau din afara UE pentru care aveți obligația plății TVA în RO fiind persoana obligată la plata TVA.
4. Nu se trimite în e-factura.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.