Pana la 25.05.2025 a fost termenul de depunere a D100 pentru declararea impozitului pe constructii anual. Conform instructiunilor MF, perioada fiscala selectata pentru intocmirea declaratiei si depunerea valida a fost 05 2025. In luna iunie trebuie declarate alte obligatii fiscale aferente perioadei 05 2025, pentru care trebuie depusa D100 cu termen pana la 25.06.2025. Surpriza! La depunerea unei noi declaratii 100 pentru perioada 05 2025 este generata eroare de validare (depunere mai multe declaratii). Am incercat si cu depunerea unei declaratii 710, dar si aici apare eroare la validare (obligatia fiscala nu a fost declarata initial pentru a putea fi rectificata).
A mai intalnit cineva aceasta anomalie? Cum ati rezolvat-o (daca)? Multumesc.
Doua D100 pentru luna mai 2025
-
Re: Doua D100 pentru luna mai 2025
Depuneti o noua D100 numai cu obligatiile acestea. Nu mai includeti impozitul pe constructii, pe care l-ati declarat deja!
Se pot depune mai multe D100 pentru aceeasi perioada, cu conditia sa fie obligatii fiscale diferite!
Se pot depune mai multe D100 pentru aceeasi perioada, cu conditia sa fie obligatii fiscale diferite!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Multumesc pentru raspuns! Evident, declaratia a fost depusa numai pentru obligatia aferenta lunii mai, fara impozitul pe constructii declarat in cea depusa anterior, totusi la transmitere am primit mesajul de eroare. Probabil e o problema a softului de validare al ANAF, "dat peste cap" de cand a fost introdus impozitul pe constructii. Am sesizat problema si la ANAF, inca nu am primit niciun raspuns.
Eroarea apare doar dacă se încearcă declararea aceleiași obligații prin D100 de mai multe ori. Verificați declarația depusă inițial. Eroarea vă indică și ce cod de obligație se declară multiplu. Nu a existat nicio problemă la ANAF pe această speță. Ieri și azi am D100 depus cu câte o obligație distinctă pentru aceeași firmă. Am 3 D100 depuse pentru mai la aceeași firmă. Doar că sunt cu obligații distincte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumiri pentru raspunsuri! Am incercat din nou si am reusit. Greseala cred ca a fost in faptul ca am intocmit declaratia noua prin copierea declaratiei vechi (facuta tot pentru perioada 05 2025, pentru impozitul pe constructii) si modificarea acelei obligatii prin selectarea noii obligatii. Astfel, desi in declaratia noua figura doar obligatia fiscala nou adaugata, probabil, undeva, in memoria formularului, au ramas datele declaratiei initiale, astfel incat a dat eroare de depunere multipla. Acum am intocmit declaratia pe un formular pdf nou si nu au mai fost probleme.