Buna ziua, o salariata cu norma intreaga, in concediu medical pana pe 10.09.2022, aduce astazi decizie medicala asupra capacitatii de munca, grad invaliditate 3, data decizie si data ivire invaliditate 07.09.2022.
Se modifica norma de lucru la 4 ore/zi incepand cu data de 11.09.2022, cand termina concediul medical, sau cu data de 07.09.2022 cand s-a emis decizia?
Sau orice modificare se face la primirea deciziei de pensionare de la CJP si nu in baza deciziei medicale? Citisem ca nu e constitutionala incetarea CIM pt pensie de invaliditate grad 3, se mai inceteaza sau nu contractul la primirea deciziei de pensionare?
Multumesc
decizie medicala asupra capacitatii de munca
Re: decizie medicala asupra capacitatii de munca
Buna ziua, va rog o parere , salariat in medicale de 30 de luni , aduce decizie medicala de invaliditate grad 2 , este pe minim pe economie valabil la data priumului medical, trebuie sa-i inchid contractul in baza deciziei il inchid cu acel minim sau o activez maresc si apoi inchid?
Care varianta e corecta? Eu am medical pana in ultima zi contractuala.
-
Salariul nu este un element determinant în încetarea contractului de muncă pe motiv de invaliditate gradul II, dar angajatul are dreptul la anumite sume de bani (ore suplimentare sau a concediului neefectuat) și compensații în momentul încetării raportului de muncă, conform legii și contractului individual de muncă.
In perioada CM contractul a fost activ, ca atare aveai obligatia modificarii salariului la minim pe economie, la fiecare majorare a acestuia. Modificarea putea fi operata in baza unei decizii.costachet scrie: ↑Mar Iun 24, 2025 5:39 pm Buna ziua, va rog o parere , salariat in medicale de 30 de luni , aduce decizie medicala de invaliditate grad 2 , este pe minim pe economie valabil la data priumului medical, trebuie sa-i inchid contractul in baza deciziei il inchid cu acel minim sau o activez maresc si apoi inchid?
Fiind in situatia actuala, inaintea incetarii CIM, ai obligatia modificarii salariului de incadrare. Dar atentie la perioada de maxim 24 luni pe salariul minim.
In plus, asa cum amintea gheorghei642, pentru perioada de CM, salariatul are anumite drepturi (cel putin dreptul la CO neefectuat).
Eugen Pintea
intrebarea mea este strict la salariul minim pe ec, fiind in medical in ultimele 18 ( nu 30 cum am scris mai sus din greseala ) nu am actualizat la min pe ec din considerent ca e in medical.
ce mai pot face daca nu am modificat la min pe ec.? pana la inchidere ?
ce mai pot face daca nu am modificat la min pe ec.? pana la inchidere ?
Trebuie sa modifici salariul si sa transmiti fisierul in REVISAL.
Eugen Pintea