Buna ziua. Am o situarie si nu cred ca este normal.
Am un server cu o licenta pe o firma si un client cu o licenra pe alta furma, la conectarea clientului pe server imi zapaceste licenta trebuie sa bag licenta server-ului pe statie sau invers.Cum se procedeaza in situatia aceasta?
Problema licenta
- balazse246
Re: Problema licenta
Ce intelegi prin "conectarea clientului pe server"? Cum se efectueaza conexiunea? Cumva prin RDP ca si un alt utilizator fata de cel utilizat pe server de catre admin? Sau prin VPN?
-
Prin VPN. Sunt multe societati si nu se poate alege varianta WEB. Am specificat acest lucru pt a nu se veni cu aceasta varianta. Cu saga nu reusesc sa comunic. Pe chat ma pune in lista de asteptare, iar daca mai fac si altceva ma deconecteaza din inactivitate din partea utilizatorulu. Nu pot sa stau cu orele in fata chatului pana imi raspund ei.
-
Este vorba de un server si mai multe calculatoare conectate prin vpn.
- balazse246
Deci la conexiunea prin VPN, pana la urma tu ca si client te conectezi la baza de date de pe server.
In acest caz ai nevoie de licenta pe acel calculator client, asta inseamna ca vei introduce user si parola pentru acel calculator.
In acest caz ai nevoie de licenta pe acel calculator client, asta inseamna ca vei introduce user si parola pentru acel calculator.
Licentele sunt diferite pe fiecare pc. Pe server activati cu licenta firmei care detine bazele de date adica saga server. La pc-ul saga client, daca spuneti ca e alta firma, cu liceta firmei respective. La instalarea saga client pe pc activati saga inainte sa-l configurati ca client, fara nici o societate, cu userul si parola licentei firmei care nu are serverul. Abia apoi configurati saga client, si faceti legatura catre serverul saga din cealalta firma (cel mai simplu prin metoda configcs.txt).
Nu folositi configurarea saga prin RDP. Folositi anydesk sau teamviewer daca nu sunteti fizic in fata pc-urilor.
Daca va conectati la saga prin RDP ca sa-l configurati, se va cere licenta pentru pc-ul de la care lucrati efectiv si acela poate nu e asociat nici unei licente sau e asociat unei licente diferite.
Nu folositi configurarea saga prin RDP. Folositi anydesk sau teamviewer daca nu sunteti fizic in fata pc-urilor.
Daca va conectati la saga prin RDP ca sa-l configurati, se va cere licenta pentru pc-ul de la care lucrati efectiv si acela poate nu e asociat nici unei licente sau e asociat unei licente diferite.
-
am lucrat fizic pe calculator. Licenta era activata pe calculator. In momentul in care m-am conectat cu pc-ul la server cu configcs.txt sa lucrez pe firmele din server mi-a cerut sa activez licenta am pus user si parola de la firma X(licenta de pe statie) desi era activata . in momentul in care am intrat in server sa lucrez mi-a cerut licenta si era setat user-ul si parola de la statie respectiv licenta firmei X. A trebuit sa repun manual user-ul si parola licentei firmei Y. Pe statie am si firme care se lucreaza in local.
-
Am licenta pentru calculator cat si pentru server. Problema este ca pt client am pe o firma si pt server am pe alta firma. La conectarea lor in client-server se amesteca licenta. cand intru de pe statie imi cere sa activez si trec licenta statie si daca intru de pe server sunt slavate datele de conectare ale statiei si trebuie sa le trec manual pe cele ale server-ului.balazse246 scrie: ↑Mar Iun 24, 2025 9:04 am Deci la conexiunea prin VPN, pana la urma tu ca si client te conectezi la baza de date de pe server.
Am sa incerc sa fac si cateva capturi de ecran. Trebuie sa ma sincronizez si cu clientul