Monografie contabila inainte de hotarare dizolvare si lichidare
Re: Monografie contabila inainte de hotarare dizolvare si lichidare
Unde vezi tu in monografia mea impozit pe profit? Impozit pe profit ai platit atunci la inchidere trim./an...
Nu am văzut, doar voiam să înțeleg procesul....e in regula, am mai citit și m-am lămurit. Nelămurirea pe care o mai am este că la prima etapa mi se cere la ONRC o explicație clară a închiderii tuturor conturilor având în vedere că se alege dizolvare și lichidare simultană. Atunci ar fi asemănător cu raportul de lichidare din etapa 2, dar societatea nu a stabilit și platit încă impozitul din lichidare, mă puteți ajuta cum trebuie procedat?
Despre ce impozit din lichidare vorbesti?!
Îmi rămâne în contul 1171 pe credit suma de 350.1 lei. E corect dacă înregistrez 1171= 456. 456=446 și 456 =5121? Sau in loc de 456 trebuie folosit 457 ca la distribuire dividende? Nu mai am altceva deschis decât contul din bancă pe aceeași sumă. Mulțumesc pentru îndrumări.
Nu, nu e corect sa inchizi 1171 prin 456, profitul il repartizezi la dividende, impozitat, declarat si platit. Toate conturile vor fi soldate.
Am înțeles, dar la ONRC e nevoie de dovada plății impozitului din lichidare, iar în D100 trebuie aleasa opțiunea impozit din lichidare,. nu impozit din dividende, de aceea m-am gândit la nota contabila cu 456., nu mai înțeleg...
Deci, eu am inteles de la tine ca inca nu ai demarat procedura de solicitare lichidare firma la ONRC : inainte de a incepe procedura, faci ce ti-am zis eu si ai deja toate conturile inchise.
Nu am demarat încă procedura la ONRC cu prima etapă, urmează zilele următoare, dar informațiile pe care le găsesc sunt contradictorii, chiar și cei de la ONRC spun altceva, depinde peste cine dai... Contul de la banca nu e închis deoarece mai am taxe de plătit atunci când inițiez procedura și când trebuie sa achit impozitul pe dividende/lichidare.
Acel impozit din lichidare e in cazul firmelor care au mai multi asociati cu patrimoniu bogat, cu partajare, cu venituri din vanzari active...etc...
Eu am facut lichidari pt.3 firme pana acum si am facut exact ce te-am invatat. Au fost lichidate si radiate fara probleme.
Eu am facut lichidari pt.3 firme pana acum si am facut exact ce te-am invatat. Au fost lichidate si radiate fara probleme.