Achizitii de servicii din afara UE
Achizitii de servicii din afara UE
Salutare, spuneti-mi va rog daca la achizitii de servicii din afara UE(in cazul unei firme neplatitoare de tva), se depune D301 si se plateste tva?
Re: Achizitii de servicii din afara UE
Firma din România (beneficiarul) este obligată să auto-colecteze TVA.
Chiar dacă este neplătitoare de TVA, pentru acest tip de operațiune, devine persoană obligată la plata TVA.
Declarația 301 (D301) – Trebuie depusă pentru a declara TVA-ul datorat la bugetul de stat. (până pe data de 25 a lunii următoare celei în care s-a primit factura)
Se bifează secțiunea corespunzătoare pentru achiziții de servicii de la persoane impozabile nestabilite în UE.
Se completează suma bazei și TVA-ul calculat.
Plata TVA – Se plătește efectiv TVA-ul din buzunarul firmei, deoarece nu are drept de deducere.
Chiar dacă este neplătitoare de TVA, pentru acest tip de operațiune, devine persoană obligată la plata TVA.
Declarația 301 (D301) – Trebuie depusă pentru a declara TVA-ul datorat la bugetul de stat. (până pe data de 25 a lunii următoare celei în care s-a primit factura)
Se bifează secțiunea corespunzătoare pentru achiziții de servicii de la persoane impozabile nestabilite în UE.
Se completează suma bazei și TVA-ul calculat.
Plata TVA – Se plătește efectiv TVA-ul din buzunarul firmei, deoarece nu are drept de deducere.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Dar daca firma din Romania e platitoare de tva, cum se procedeaza?
Aplică taxare inversă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Deci daca firma din Romania e platitoare de tva si achizitioneaza servicii din afara UE, va înregistra achizitia cu taxare inversa?
Da
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
In cazul achizitiei de servicii din afara UE de catre un srl neplatitor de tva, ca sa fie prinsa achizitia in D301, in Saga selectez taxare inversa?