Cel mai probabil după semnare ați deschis fișierul pdf, iar la închidere ați fost întrebat(ă) dacă doriți salvare și ați răspuns pozitiv.
Repetați pașii pentru semnare - generați pdf în DUK, deschideți pdf-ul rezultat și aplicați semnătura și la închiderea Adobe dacă vă întreabă despre salvare răspundeți că nu.
declaratie D406 SAF T
Re: declaratie D406 SAF T
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema ,imi da la declaratia 406 ,urmatorul mesaj : conturi folosite incorect ,respectiv 442,nu am idee ce sa modific la el !
Postarea initiala era daca nu s-a inregistrat nota contabila de repartizare a rezultatului in ianuarie si s-a depus 406, trebuie facuta rectificativa la 406 sau este corecta inregistrarea dupa 01 04 2025?
Deși ne-a intrat în reflex să înregistram în ianuarie N+1, rezultatul anului N, totuși nu respectăm prevederile legale:
Conform Legii contabilității nr. 82/1991, art. 19 alin. (3):
„Repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale.”
Repartizarea efectivă a profitului (de exemplu, pentru dividende, rezerve etc.) se înregistrează doar după aprobarea situațiilor financiare anuale de către Adunarea Generală a Acționarilor/Asociaților (AGA).
Data la care se întrunește AGA și aprobă bilanțul și repartizarea rezultatului este data la care se întocmesc și se înregistrează notele contabile pentru repartizarea rezultatului.
Dacă este să o luăm "ad litteram": nu există temei legal pentru înregistrarea acestor note contabile la 01.01.N+1, ci doar după decizia AGA. (cum Ioni237348 a întrebat)
1. Nu trebuie despusă rectificativă
2. Da, înregistrarea se va face după 01.04.2025, după data AGA
Deși ne-a intrat în reflex să înregistram în ianuarie N+1, rezultatul anului N, totuși nu respectăm prevederile legale:
Conform Legii contabilității nr. 82/1991, art. 19 alin. (3):
„Repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale.”
Repartizarea efectivă a profitului (de exemplu, pentru dividende, rezerve etc.) se înregistrează doar după aprobarea situațiilor financiare anuale de către Adunarea Generală a Acționarilor/Asociaților (AGA).
Data la care se întrunește AGA și aprobă bilanțul și repartizarea rezultatului este data la care se întocmesc și se înregistrează notele contabile pentru repartizarea rezultatului.
Dacă este să o luăm "ad litteram": nu există temei legal pentru înregistrarea acestor note contabile la 01.01.N+1, ci doar după decizia AGA. (cum Ioni237348 a întrebat)
1. Nu trebuie despusă rectificativă
2. Da, înregistrarea se va face după 01.04.2025, după data AGA
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Referitor la folosire conturi incorect: 442
Aveti o inregistrare undeva prin contabilitate a contului de TVA (442)
Mergeti la 442 si transformati-l in 4 cifre (4426, 4427, 4423, 4428, etc)
Nu puteti folosi 442.8 sau 442.08 de exemplu; o parte din conturile de gradul I (3 cifre) s-au dezvoltat de 20 de ani in conturi de grad II (4 cifre)
Aveti o inregistrare undeva prin contabilitate a contului de TVA (442)
Mergeti la 442 si transformati-l in 4 cifre (4426, 4427, 4423, 4428, etc)
Nu puteti folosi 442.8 sau 442.08 de exemplu; o parte din conturile de gradul I (3 cifre) s-au dezvoltat de 20 de ani in conturi de grad II (4 cifre)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!