Retragere din patrimoniu de afectiune al PFA teren agricol

borodang

Retragere din patrimoniu de afectiune al PFA teren agricol

#1 Mesaj de borodang »

Buna ziua
Am avut un PFA deschis in 2012 si radiat in 2020
COD CAEN 0111 Cultivarea cerealelor
In 2025 am un control ANAF

Am avut proiect EU Tânărul Fermier prin care m-am angajat sa cumpăr pe CUI PFA un teren agricol
In 2012 am cumpărat terenul cu aproximativ 1 Leu/ MP, in 2020 conform fondului Funciar era 2 Lei pe MP
In 2020 am făcut retragerea din patrimoniul de afecțiune al PFA prin Declarație Notariala si includerea terenului in patrimoniul propriu
Acum la control ANAF mi se imputa faptul ca nu am inclus in Declarația Unica aferenta anului 2020 diferența de 1 Leu pe MP ca și venit net Impozabil conform ART 68 din Codul Fiscal, care se referă la activități independente in sistem real, eu având activitatea independenta in norma de venit conform ART 69 din Codul Fiscal

Este corecta opinia celor de la ANAF in acest caz ?

tomac

Re: Retragere din patrimoniu de afectiune al PFA teren agricol

#2 Mesaj de tomac »

Discutabil, extrem de discutabil. Pentru că nu vorbim despre o tranzacție în sine. Acel teren a fost întabulat pe CNP de la bun început nu pe cod fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

borodang

Re: Retragere din patrimoniu de afectiune al PFA teren agricol

#3 Mesaj de borodang »

Contractul de vânzare - cumpărare 2012 la notar s-a făcut intre o persoana fizica vânzătorul și cumpărător PFA cu CUI și număr de înregistrare la Registrul Comerțului eu fiind menționat cu CNP ca și titular PFA in contract
de aceea am avut nevoie de declarație notariala in 2020 sa il scot din patrimoniu de afecțiune el figurând la Oficiu de Cadastru pe CUI PFA și trecerea lui pe CNP-ul meu

Scrie răspuns