SAGA are 2 modalități de import furnizori:
1. Diverse - Import
2. Fisiere - Furnizori - Import
În ambele cazuri la import, apar o serie de erori justificate.
Dacă la ambele variante folosesc Validare toți furnizori, erorile apărute la import nu mai există, nici la programul care exporta nici la cel care importă.
Așa că nu știu care este motivul de apare erori doar la import și validarea furnizorilor nu utilizează aceeași procedură ca și importarea.
Acuma să caut motivul erorilor, ori de la e-facturi, ori de la validare, ori de la introducere furnizori.
Import furnizori
- balazse246
Re: Import furnizori
Ce inseamna pentru tine "erori justificate"?
Eu nu imi amintesc sa existe buton "validare toti furnizorii", ci "verificare toti furnizorii".
Ofera niste detalii despre erori sa vedem cu ce am putea ajuta.
Eu nu imi amintesc sa existe buton "validare toti furnizorii", ci "verificare toti furnizorii".
Ofera niste detalii despre erori sa vedem cu ce am putea ajuta.
Da, este verificare furnizori nu validare. Deci, daca fac import furnizori se face si verificarea lor si îmi apar erori, același cod fiscal denumiri diferite sau aceeași denumire cu coduri fiscale diferite sau coduri scris eronat. Bun, dar daca mă duc la fișiere - furnizori si aleg verificare toți furnizorii, erorile care au apărut la import nu se mai generează la verificare. Deci verificare furnizori operează diferit intre import furnizori si verificare furnizori. Nu pot descoperi erorile decât daca fac import furnizori si notez de mana pe foaie erorile găsite.
- balazse246
Faci confuzie intre cele doua verificari.
La utilizarea butonului "verifica furnizor"/"verifica toti furnizorii" se verifica datele comparativ cu VIES si registrele ANAF. Mai nou la verificare ANAF, daca este cazul se preiau datele despre adresa.
La import din fisier DBF sa verifica alte corelatii si nu cu datele din VIES/ANAF, adica mai degraba lucruri tehnice.
Daca vrei sa se faca alte tipuri de verificari, poti face o sugestie echipei Saga, si ei vor decide daca dpdv tehnic este posibil, precum isi are rostul.
La utilizarea butonului "verifica furnizor"/"verifica toti furnizorii" se verifica datele comparativ cu VIES si registrele ANAF. Mai nou la verificare ANAF, daca este cazul se preiau datele despre adresa.
La import din fisier DBF sa verifica alte corelatii si nu cu datele din VIES/ANAF, adica mai degraba lucruri tehnice.
Daca vrei sa se faca alte tipuri de verificari, poti face o sugestie echipei Saga, si ei vor decide daca dpdv tehnic este posibil, precum isi are rostul.