Buna ziua,
Firma din RO platitoare de impozit pe profit si cod de TVA - promovare servicii turistice CAEN.
Am facut o cazare prin booking, luna august. Proprietarul spune ca nu poate emite factura pentru ca este persoana fizica. Booking nu emite factura. Plata se va efectua prin virament, din contul firmei (LEI). Cel mai probabil booking emite doar un document prin care se dovedeste ca plata a fost efectuata.
Pot deconta cheltuiala de cazare (625) daca nu am document fiscal si doar dovada platii de la booking? Multumesc!
decontare cazare booking
Re: decontare cazare booking
Fără un document fiscal (factură sau bon fiscal), NU puteți înregistra legal cheltuiala în contabilitatea firmei. (Dacă proprietarul este persoană fizică fără formă juridică (neînregistrat ca PFA), atunci nu poate emite factură și, din punct de vedere fiscal, nu poate furniza servicii unei firme (legal, dvs. nu ar trebui să acceptați serviciile pentru firma dvs. de la o persoană fizică ce nu este autorizată).
Dovada plății de la Booking (fără factură) nu este suficientă pentru a justifica deductibilitatea cheltuielii.
Dovada plății de la Booking (fără factură) nu este suficientă pentru a justifica deductibilitatea cheltuielii.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Este mai mult decat clar. Va multumesc!
De ce sa nu se poata deconta? Persoana fizica plateste impozit pe veniturile realizate. Si firma ar trebui sa-si inregistreze cheltuielile, eu as face un decont cu cheltuielile de cazare.