voucher emag

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nedeaa

voucher emag

#1 Mesaj de nedeaa »

Buna ziua,
Vand produse pe emag si Dante emite in numele firmei un decont de vouchere, pe care eu il bagam in iesire la litera L, pe contul 5328 si trimiteam in SPV.
Dante-emag mi-a lasat mesaj in SPV la fiecare factura trimisa de mine : Buna ziua,Va rugam sa NU incarcati in SPV documente emise de Dante International SA(eMag)si transmise catre dvs prin intermediul platformei MKTP.Documentele de tip V-MKTP si H-MKTP sunt instrumente de decontare si nu reprezinta facturifiscale. Cu stima
Mentionez ca ei emit sub forma de invoice , cu numar, etc, exact ca o factura.
Ma puteti ajuta cu o altfel de inregistrare?

pomparaus

Re: voucher emag

#2 Mesaj de pomparaus »

Nu scrie pe el invoice, ci decont cu nr....etc. Lucrezi decontul prin articole contabile 461.01 (analitic Dante) =5328.01, apoi cand ei iti dau borderoul impreuna cu AP-ul cu banii care iti intra in cont (pe acel AP ai incasarile de la clienti 5121=4111, plati fc.emise de ei 401=5121 uneori valoarea voucherului pe care l-au folosit la anumiti clienti 401=461.01, iar tu cand emiti factura catre clientul respectiv care a beneficiat de voucher, il pui ca pozitie separata pe factura 4111=5328, astfel se inchide si 5328.

nedeaa

#3 Mesaj de nedeaa »

deci.....
eu am de la Dante facturi de comisione pe care le pun pe 628.622 si decont de voucher emise de ei in numele meu,pe care le puneam in 5328 la litera L
factura catre client se emite automat prin fgo , eu import in saga , si acolo un am produs + voucher, voucherul este pus pe 5328. Cand incasez bani de la Dante facturile catre clienti le inchid autmat tot prin fgo , dupa merg pe fiecare factura emisa de dante si incep sa le incasez prin 5121. daca fac decontul in art ctb 461 analitic=5328 analitic cum incasez decontul ?
5238 nu prea se inchide ramane de la luna la alta cu minus sau plus, pentru ca valoarea lor nu reprezinta facturile incasate in payoutul respectiv,
Acum mai am o situatie unde un client face retur la un produs , pe care eu il stornez , (ca sa am produsul inapoi in stoc), dar clientul nu a vrut banii inapoi, ci voucher de la emag si atunci emagul imi da banii pentru comanda la payout, ca si cum eu am vandut produsul si imi emite o factura de voucher . cum procedez?

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Nu-ti emite nici-o factura cu acel voucher, ca ar trebui sa-i platesti factura. Va tine cont de acel voucher si ti-l va da la urm.vanzari.

nedeaa

#5 Mesaj de nedeaa »

nu cred ca ne intelegem, eu am o factura acum pe 2.07 primita prin SPV, care reprezinta un gift card cu TVA 0 reprezentant un retur de la un client care nu a vrut bani a vrut voucher.
suma totala pe care mi-o dau ei prin transfer bancar se compune din facturile clientilor si toate facturile astea emise de ei, care sunt comisionane, voucher ......primite prin spv si deconturi emise in numele meu pe care le iau din platforma lor
deci......

Scrie răspuns