buna ziua,
am tot cautat de cateva zile un subiect asemanator dar nu am reusit sa gasesc nicic care sa ma ajute, am incercat sa iau legatura cu cei de la saga dar vad ca de cateva zile ca nu reusesc sa dau deloc de ei (doar prin mail dar nu a fost deloc explicit - totul a fost general si sa modific din modificare cod gestiune unde am incercat dar nu a mers)
am o firma (magazin alimentar) care s-a infiintat in aprilie firma neplatitoare de tva; la sfarsit de luna a depasit pragul de 300.000 si am facut decl 700 (in mai) pentru a devenii platitor la trimestru; am primit cif-ul pentru tva incepand cu data de 01.06.
marfa care am inregistrato in aprilie si mai am facut gestiuni (global) diferite pe cote de tva dar la tva 0 (marfa cu 9% in gestiune cu cont 371.NM9 - fara tva si marfa cu 19% in gestiune cu cont 371.NM19) pentru a fi mai usor sa-mi dau seama cu cat am ramas la 31.05 ca sa pot sa pe baza inventarului si ce mi-a ramas sa ii pun la marfa tva pentru deducere;
pentru luna 06 trebuie sa fac inca 2 gestiuni care sa aiba 9% respectiv 19% pentru marfuri cu tva de 9%(371.1) si 19%(371.2);
toate facturiile le import din fgo cu tot cu valoarea din nir (din diverse / import date / import date din fisiere xml sau dbf / preluare facturi online fgo) dar acum toate facturiile mi se importa in cont (cea cu 9% dar tva 0 - 371.NM9) deci in gestiune proasta; deci la toate produsele trebuie sa modific contul pentru s se duce in gestiunea care trebuie
cum pot sa fac ca sa mi se importe direct in gestiunea care trebuie adica cea de 9% si cea de 19% sau cel putin sa mi se importe macar intr-o gestiune adica cont (cea de 9%)
m-am ganditca ar merge din modificare cod gestiune dar nu am reusit nimic sau nu am facut ce trebuia
poate aveti o alta idee decat sa sterg toate articolele din fiecare factura si sa le introduc ca si total cele cu 9% si adaos / total cele cu 19% si adaos
gestiune diferita - platitor tva nou
-
-
Re: gestiune diferita - platitor tva nou
multumesc anticipat
-
actualizare
am tot incercat si am ajuns la urmatoarea chestie daca import din e-factura tpate produsele mi se duc in contul care trebuie ( am selectat din configurari) dar nu am adaos la nici un produs - deci in acest caz trebuie sa sterg toate produsele ca nu stau sa pun la o factura 100 de randuri cu adaos
la importul din fgo trebuie sa modific la toate contul de marfa deoarece se duce intr-un cont care n e bun - deci cum resetez importul de la fgo sa mi se duca in alt cont
am tot incercat si am ajuns la urmatoarea chestie daca import din e-factura tpate produsele mi se duc in contul care trebuie ( am selectat din configurari) dar nu am adaos la nici un produs - deci in acest caz trebuie sa sterg toate produsele ca nu stau sa pun la o factura 100 de randuri cu adaos
la importul din fgo trebuie sa modific la toate contul de marfa deoarece se duce intr-un cont care n e bun - deci cum resetez importul de la fgo sa mi se duca in alt cont
- balazse246
In mod normal, pentru perioada care ai fost neplatitor de TVA ai fi putut utiliza 371.0, pentru 9% creezi 371.1, iar pentru 19% creezi 371.2 (normal cu conturile necesare pentru global-valoric).
Achizitiile din perioada cand ai fost neplatitor de TVA le inregisrtezi pe 371.0, acest cont setezi si in fgo.
Incepand cu data de cand devii platitor vei folosii si in fgp doua gestiuni noi unde sa fie setat 371.1 si 371.2.
Poate ar fi mai usor daca ai fi lucrat cu 371.00, 371.09 si 371.19.
Achizitiile din perioada cand ai fost neplatitor de TVA le inregisrtezi pe 371.0, acest cont setezi si in fgo.
Incepand cu data de cand devii platitor vei folosii si in fgp doua gestiuni noi unde sa fie setat 371.1 si 371.2.
Poate ar fi mai usor daca ai fi lucrat cu 371.00, 371.09 si 371.19.