Marfa nereceptionata

dumiter

Marfa nereceptionata

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, o SC platitoare de tva trimestrial face o achizitie de marfa din Germania de 3000 euro, face plata, primeste factura, se achita si transportul, vanzatorul asigura transportul printr-o firma colaboratoare, apoi firma de transport zice ca firma din Romania trebuie sa mai plateasca niste taxe de vreo 2000 euro, in final firma din Romania a primit teapa, deci nu a mai vazut marfa.
Spuneti-mi va rog cum inregistrez in contabilitate si daca sa fac trecerea la tva lunar in urma acestei achizitii.
Mulțumesc mult.

paturcai

Re: Marfa nereceptionata

#2 Mesaj de paturcai »

Stati ca ceva nu este in regula: de ce achita transportul daca nu primeste marfurile? Transportul nu se plateste anticipat ci dupa efectuarea lui.
Cum a primit teapa firma din Romania? Platind totul in avans?
E o situatie care pare luata...basme.
Scuze dar nu am mai intalnit asa ceva.
Dati mai multe detalii.
Ca idee: firma nu va trece cu TVA la luna decat in momentul in care receptioneaza marfurile/bunurile.
Plata efectuata este o pierdere si se va folosi articolul contabil 6588
Nu ne spuneti ce document a avut la baza "platii" (proforma, factura de avans, ceva, orice)
Nu putea face plata pe vorbe.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

dumiter

Re: Marfa nereceptionata

#3 Mesaj de dumiter »

Referitor la plata transportului, a existat optiunea sa fie in sarcina vanzatorului, dar contra cost. Vanzatorul din Germania a emis factura, s-a facut plata, apoi firma transportatoare a contactat firma din Romania zicand ca mai trebuie sa plateasca 1800 euro pentru niste taxe care nu exista defapt, iar firma vanzatoare spune ca marfa nu mai e la ea, ci a predat-o firmei transportatoare. Deci firma vanzatoare s-a dezis de vreo responsabilitate, iar firma transportatoare(o firma din Polonia) zice ca nu poate livra marfa daca nu i se mai platesc 1800 euro pentru niste taxe sau vreun certificat(nu am inteles exact), tipul marfii achizitionate este "detergenti", si nu am gasit sa fie nevoi de vreun certificat special sau alte taxe. Probabil e o retea de tepari.
Referitor la inregistrarile contabile, sa inteleg ca nu trebuie sa trec firma la platitor lunar, iar pe 6588 inregitrez ca si chetuiala nedeductibila? Firma din Romania e la impozit pe profit.

Scrie răspuns