Factura de vanzare British Council

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
golofcal

Factura de vanzare British Council

#1 Mesaj de golofcal »

Buna ziua,
Trebuie sa fac o factura de vanzare pentru British Council, CUI: 9000000026598. Produsele o sa fie livrate in Romania.
Am facut un test si aceasta factura o duce in D394 pe PF. Este bine asa? TVA-ul il voi plati normal sau mai trebuie sa depun vreo declaratie?
Va multumesc pentru timpul acordat!

cristinav260

Re: Factura de vanzare British Council

#2 Mesaj de cristinav260 »

Buna ziua, am si eu o speta asemanatoare, neplatitor de TVA roman care a emis factura de servicii catre British Council Romania. Incerc sa ii trec CIF-ul dat de ei ( 9000000026598 ) si imi spune "cod fiscal neidentificat". Factura e in lei , nu o pot inregistra. Cum se procedeaza in acest caz? Va multumesc.

gheorghei642

#3 Mesaj de gheorghei642 »

CIF 9000 000 026598, conf Acord Cultural Marea Britanie -Romania. Banca: Citibank Romania

cristinav260

#4 Mesaj de cristinav260 »

va multumesc pentru raspuns insa nu stiu cum sa il adaug la clienti, il adaug manual? Daca ii trec CIF -ul si ii dau sa il adauge programul, imi da mesaj de cod fiscal neidentificat....Daca ma puteti lamuri in acest sens....

cristinav260

#5 Mesaj de cristinav260 »

Am incercat sa adaug manual clientul British Council Romania dar la sfarsit imi da mesaj de eroare ca codul fiscal este incorect si facturile acestui client nu vor aparea in D394 si D406. Va rog frumos, daca stie cineva cum se poate rezolva problema...Multumesc anticipat

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Tu ești neplătitor de TVA, deci nu ai obligația transmiterii prin e-Factura.
British Council nu este entitate publică înregistrată în SPV ca destinatar de e-Factura.
Factura se poate trimite doar prin e-mail sau alt canal convenit.
Nu confunda acest tip de beneficiar cu o persoană impozabilă înregistrată în România. Dacă nu e identificat în ANAF, înseamnă că nu are obligații fiscale normale și nu trebuie tratat ca o firmă românească obișnuită.Codul dat de ei (9000000026598) e probabil un cod intern sau un identificator pentru plăți/statistici – nu e un CUI valid.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

cristinav260

#7 Mesaj de cristinav260 »

herganiec scrie: Mar Iul 15, 2025 12:21 pm Tu ești neplătitor de TVA, deci nu ai obligația transmiterii prin e-Factura.
British Council nu este entitate publică înregistrată în SPV ca destinatar de e-Factura.
Factura se poate trimite doar prin e-mail sau alt canal convenit.
Nu confunda acest tip de beneficiar cu o persoană impozabilă înregistrată în România. Dacă nu e identificat în ANAF, înseamnă că nu are obligații fiscale normale și nu trebuie tratat ca o firmă românească obișnuită.Codul dat de ei (9000000026598) e probabil un cod intern sau un identificator pentru plăți/statistici – nu e un CUI valid.
Da , stiu ca nu trebuie transmis in E-factura, nu inca. Problema e ca eu nu pot inregistra factura ( si deci venitul realizat) in SAGA. Nu e vorba de transmiterea facturii ci de INREGISTRAREA ei in Saga. Clientul a generat factura in lei in alt program dar eu trebuie sa o inregistrez in SAGA. British Council e client si nu reusesc sa inregistrez institutia in baza de clienti SAGA.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

Introduceti la clienti, doar denumirea iar la tara GB si adresa cot etc. Fă CIF, lăsați liber.
Salvați, merge la ieșiri și emiteți factura.
validați.. la mine a mers..
Factura va putea fi înregistrată în contabilitate, dar nu va apărea în D394 – ceea ce este corect, întrucât nu e vorba de o livrare taxabilă între contribuabili TVA.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

cristinav260

#9 Mesaj de cristinav260 »

Multumesc mult, am reusit. Apare si in D406 , ceea ce ma interesa in mod expres. Multumesc mult pentru ca v-ati rupt din timpul dumneavoastra ca sa ma ajutati.

Scrie răspuns